Ukrayna - Rusya savaşında 44. gün... Rusya tren istasyonunu vurdu: 30'dan fazla ölü

Ukrayna, Rus ordusunun Kramatorks'ta tren istasyonunu iki füzeyle vurduğunu duyurdu. Donetsk Valiliği, en az 30 ölü olduğunun ve 100'den fazla yaralı olduğunu bildirdi.

Ukrayna'dan yapılan son açıklamada, Rus ordusunun Kramatorks'ta bir tren istasyonunu vurduğu belirtildi.

Donetsk Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Binlerce kişinin tahliyesi sırasında Kramatorsk tren istasyonuna İSkender füzeleriyle saldırı düzenlendi. 30'dan fazla kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Kramatorsk sakinleri o sırada savaştan kaçıyor ve güvenli bir bölgeye giden trenleri bekliyordu" denildi. 

Daha sonra Ukrayna Devlet Trenyolları Şirketi'nden yapılan açıklamada, "Kramatorsk kentinde tren istasyonuna düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü, 100'den fazla yaralı var" denildi. 

RUSYA'DAN AÇIKLAMA: UKRAYNA BİRLİKLERİNE GELEN SİLAHLARI VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarında Ukrayna birliklerine gelen silahları ve Odessa’daki yabancı paralı savaşçı hazırlık merkezini vurduklarını bildirdi.

Konaşenkov, Ukrayna’daki savaşta Rus askeri birliklerinin eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını bildiren Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki Pokrovsk, Slavyansk, Barbenkovo tren istasyonlarında Donbas’a Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha ettiklerini söyledi.

Konaşenkov, "Bastion kıyı füze sisteminden atılan yüksek hassasiyetli roketlerle Odessa’nın kuzeydoğusundaki Krasnoselka yerleşim birimi civarında bulunan yabancı paralı savaşçıların toplanma ve hazırlık merkezi vuruldu." ifadelerini kullandı.

Rus hava savunma sistemlerinin 2 helikopter ve 5 insansız hava aracını da vurduğunu kaydeden Konaşenkov, bir günde 81 Ukrayna askeri nesnesinin yok edildiğini aktardı.

Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna ordusuna ait 97 helikopter, 421 insansız hava aracı, 228 hava savunma füze sistemi, 2 bin 19 tank ve zırhlı araç, 223 çok namlulu roketatar, 874 obüs ve havan topu ile 1917 özel askeri araç yok edildi." bilgisini verdi.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş