Twitter'da Ali İsmail Korkmaz isyanı: Vurmayın artık, öldük!

Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'la ilgili davadan çıkan karar sosyal medyada böyle yankılandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 19 yaşında dövülerek hayatını kaybeden 'Ali İsmail Korkmaz'ın davasında mahkeme heyeti sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan 13 yıl hapis cezası verirken bunu 10 yıl 10 ay hapse çevirdi. 



DHA'nın haberine göre diğer polis memuru Yalçın Akbulut'a ise önce 12 yıl hapis cezası verilirken 10 yıla indirildi. Diğer sanıklar fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever'e verilen 8'er yıl hapis cezaları 6'şar yıl 8'er ay hapis cezasına indirildi. Ebubekir Harlar adlı sanığa ise 8 yıl hapis cezası verilirken suç yardım düzeyinde kaldığından 3 yıl 4 aya indirildi. Bu sanığın tutukluluk süresi göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.  



Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise, kanıt yetersizliğinden beraat etti. 



Karara sosyal medyada şu tweet'lerle tepki gösterildi:



Mehmet Esen: #AliİsmailKorkmaz Biz bitti demeden bu dava bitmez!



Leyla Alp: Oğlunun resmi koynunda mahkeme mahkeme dolaşan bu anaya çektirdiğiniz eziyeti asla unutmayacağız. #AliİsmailKorkmaz 



İrfan Değirmenci: Ali İsmail Korkmaz davasında "iyi hal" indirimleri ve beraat kararları açıklandı!!!! Vurmayın artık vurmayın be, öldükkkkk!!!!!



Ahmet Ümit: Neden bir ucundan kanar bu sabah? Bugün, gün aydın değil. #AliİsmailKorkmaz



Gürkan Korkmaz: Sanık Polis Mevlüt Saldoğan kendini kaybederek bağırmaya başladı. Segbis sisteminin sesi kapatıldı.  #AliİsmailKorkmaz



Kemal Göktaş: Ali İsmail Korkmaz: Kasten yaralama sonucu ölüm cezasının üst sınırı 16 yıl. Mahkeme bunun altında ceza verdi, bir de iyi hal indirimi yaptı



Ahmet Saymadi: Ali İsmail davasını bu kadar çok insan sahiplenmişken, bu katilleri kurtaramazsınız. Biz bitti demeden bu dava bitmez. #AliİsmailKorkmaz



Süleyman Çelebi: Gece TBMM'de hızsızları AK- layan adalet, bugün Kayseri'de ALi İsmail'in katillerini Ak- ladı! Çocuklarımızı öldüren bu adaleti tanımıyoruz!



Sedat Kapanoğlu: "iyi hal" derken ali ismail korkmaz'ı yumuşak tekmelerle mi öldürmüşer?



Deniz Yıldırım: Ali İsmail'in gerçek katilleri yargılanmadan, verilen cezanın adaletini tartışmak yersiz. Emri verenler de yargılanmalı, adalet öyle gelir.



Kutlu Esendemir: eskişehir'de aLi ismaiL'i, kayseri'de adaLeti katLedenLer şimdi de şehirde sürek avında... emri veren beLLi, katiL beLLi, avcı beLLi!




Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın! Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!