Twitter geri çektiği 'şeffaflık raporunu' yeniden yayınladı! Türkiye yeni raporda...

Twitter yeni 'şeffaflık raporunu' yayınladı. Raporda Türkiye'nin durumu dikkat çekti.

Twitter, geri çektiği Şeffaflık Raporu’nu yayınladı. Rapora göre Türkiye hala dünyada en çok tweete sansür uygulanmasını talep eden ülke. Twitter da en çok Türkiye'den gelen sansür taleplerini yerine getiriyor. Bakan Elvan'ın açıkladığı rakamlar ile Twitter'ın rakamları arasındaki tutarsızlık ise sürüyor.



Twitter, geri çektiği Şeffaflık Raporu’nu yayınladı. Raporda Türkiye’nin hala en çok içerik kaldırılmasını ve kişisel bilgi paylaşılmasını isteyen ülke.



Rapora göre;



* Türkiye 2014’ün son altı ayında toplam 496 kullanıcı hakkında 356 defa bilgi talep etti. Bu taleplerin hiçbiri yerine getirilmedi. Türkiye 2014’ün ilk altı ayında 27 hesap hakkında 24 defa, önceki dört yarı yıl boyunca da birer hesap hakkında birer defa bilgi talep etmişti. Twitter, Türkiye ile ilgili hiçbir kullanıcı bilgisini paylaşmadı.



* Türkiye, 328 mahkeme, 149  idari taleple 2642 hesapla ilgili içerik kaldırma talebinde bulundu. Twitter bu taleplerin yüzde 50’sini gerçekleştirdi.  62 Twitter hesabı, 1820 tweet buzlandı/withold* uygulandı. Dünya genelinde Twitter toplam 1982 tweeti buzlamıştı. Türkiye bu rakamla dünyada en çok tweet buzlatan ülke oldu. Buzlanan 85 hesabın da 62'si Türkiye'den.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş