Türkiye'de artık suçlar cezasız kalmıyor. Suç örgütleri için çember daralıyor. Levent Albayrak Medyatava TV'ye konuştu: Bu çeteler hiçbir zaman bitmeyecek

İçişleri Bakanlığı tarafından hemen hemen her gün yeni bir operasyon haberi ajanslara düşüyor. Gizli FETÖ'cülerden uyuşturucu tacirlerine kadar hiçbir çete ve örgüte göz açtırılmıyor. Medyatava TV'ye açıklamalarda bulunan gazeteci Levent Albayrak, "Bu çeteler hiçbir zaman bitmeyecek her zaman yenileri ortaya çıkacak ama son yapılan operasyonlarla onların da kanadı kırılıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: MedyatavaTV

İçişleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği operasyonlarla suç örgütleri için hareket alanı her geçen gün daralıyor. Operasyonlar kapsamında gizli FETÖ’cüler açığa çıkarken, suç örgütlerinin yurtdışında dahi adımları izleniyor

İçişleri Bakanlığı’nın Bakan Ali Yerlikaya yönetiminde organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Uyuşturucu ticaretinden insan kaçakçılığına birçok alanda organize suç işleyen örgütlere gerçekleştirilen operasyonlarda yüzlerce kişi yakalanarak adalete teslim edildi. Tv100 Muhabiri Levent Albayrak, yapılan her bir operasyonla suç örgütleri için çemberin daha da daraldığını belirterek operasyonların devam edeceğini söyledi.

GİZLİ FETÖ’CÜLER AÇIĞA ÇIKIYOR

MedyaTava TV’de Utku Baş’ın sorularını yanıtlayan Albayrak, operasyonlar kapsamında daha önce Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında radara giren ancak haklarında bir karar alınmayan bazı isimlerin yapılan istihbarat çalışmaları ile örgüt bağlantılarının açığa çıktığını söyledi. Yakalanan FETÖ’cülerin insan kaçakçılığı yoluyla yurtdışına kaçmaya çalıştığını ifade eden Albayrak, bakanlığın bu adımların da izini sürdüğünü söyledi.

BİR YILDA 420 OPERASYON

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerin suç örgütü elemanları için çok fazla saklanma imkanı sunduğunu belirten Albayrak, 2023 yılı içinde yaklaşık 420 operasyon yapıldığını belirterek “İstanbul’daki bütün organize çeteler takip altındadır. Bir operasyon için bir yıldan fazla süren takipler var. Ürfi Çetinkaya (Türk Escobar) operasyonu böyledir.” dedi. Albayrak, Ürfi Çetinkaya için Belçika’da da operasyon yapıldığını hatırlatarak, bakanlığın yurtdışında da organize suç örgütleri için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

ÇEMBER DARALIYOR

Türk polisi ve istihbaratının çok sıkı çalıştığının altını çizen Albayrak, “Büyük organize çeteler darbe yedikçe küçük çeteler ortaya çıkıyor. Bu çeteler hiçbir zaman bitmeyecek her zaman yenileri ortaya çıkacak ama son yapılan operasyonlarla onların da kanadı kırılıyor. Saldırı yapabilecek materyal bulamıyorlar artık. Her şey takip altında.” İfadelerini kullandı.

Sürücülere müjde geldi: Akaryakıta indirim Balon gibi şişiyor, asla yağ çekmiyor! Sadece süper zekaya sahip olanlar bulabiliyor Hasan Arat, Salih Özcan transferini bitirdi Meğer çözümü bu kadar basitmiş Roma, Kerem Aktürkoğlu'nu renklerine katıyor