Trabzonspor elde ettiği 13 milyon Euro'luk gelirle ilk sırada yer aldı

Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor'un şu ana kadar elde ettiği gelirler belli oldu.

Kaynak: A.A

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda ettiği için UEFA'nın 5 milyon Euro'luk dayanışma ödülünü almaya hak kazandı. Yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden bordo-mavililer, burada da 3,63 milyon Euro'luk katılım bedelini cebine koydu.

Grupta tek galibiyeti bulunan Trabzonspor'un performans geliri 630 bin Euro'da kaldı. Katsayı klasmanında 23. sıradaki konumuyla 1,32 milyon Euro elde eden bordo-mavililer, market kaleminden de tıpkı Fenerbahçe gibi yaklaşık 2,5 milyon Euro ödül alacak.

FENERBAHÇE GELİRİNİ 10 MİLYON EURO'NUN ÜZERİNE ÇIKARDI

Sarı-lacivertliler, lige katılım bedeli olarak 3,63 milyon Euro elde ederken, gruptaki 2 galibiyet ve 1 beraberliğin karşılığında 1,47 milyon Euro'luk geliri hanesine yazdırdı.

Katsayı klasmanında 11. sırada yer alan Fenerbahçe, bu performansıyla 2 milyon 904 bin Euro'luk gelir elde etti. Sarı-lacivertliler ayrıca kasasına market kaleminden de takribi 2,5 milyon Euro'luk koyacak.

Tüm kalemler toplandığında Fenerbahçe'nin an itibarıyla kazancı, 10,5 milyon Euro'ya ulaşmış durumda.

BAŞAKŞEHİR 4.9 MİLYON EURO, SİVASSPOR İSE 4.1 MİLYON EURO KAZANDI

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Başakşehir, lige katılımından dolayı 2,94 milyon Euro, performansıyla 1 milyon 166 bin Euro ve katsayı sıralamasındaki yeriyle (15) 810 bin Euro kazandı.

Aynı ligde mücadele eden Sivasspor ise katılım bedeli olarak 2,94 milyon Euro, gruptaki performansıyla 666 bin avro ve katsayı klasmanındaki yeriyle (21) 534 bin Euro'luk ödülün sahibi oldu.

İsmail Kartal iki yıldızı birden kaybediyor Leicester City, Derrick Köhn'ün peşine düştü Geceleri terleyerek uyananlar aman dikkat Yapay zekadan EURO 2024 Türkiye tahmini Yeniden Refah Partisi'nde toplu istifa şoku! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi!