Today's Zaman muhabirinin sınır dışı kararına Avrupa'dan tepki!

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunya Miyatoviç, gazeteci Mahir Zeynalov'un sınır dışı edilmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Miyatoviç, "Gazeteci Mahir Zeynalov'un eleştirile yazıları sebebiyle sınır dışı edilmesi, Türkiye'de basın özgürlüğünün içinde olduğu vahim durumun daha da kötüleştiğini gösteriyor." dedi.



Zeynalov'un, yetkililer tarafından 'uygunsuz' olarak görülen tweet'ler yüzünden sınırdışı edildiğine dikkat çeken Miyatoviç, "İfade özgürlüğü, iktidardakilerin uygun gördüğü açıklamalarla sınırlı değildir. Bu hakkı sınırlamak, Türkiye'de basın üzerindeki kontrolü daha da sıkılaştıracaktır." uyarısını yaptı. Miyatoviç, gazeteci Zeynalov'un Türkiye'ye girişine 4 Şubat'tan itibaren yasak konulduğuna dair haberlere dikkat çekti.



Zeynalov'un sınır dışı edilmesi kararı ve hakkındaki ithamların, 'onur kırıcı ve orantısız' yaptırımlarla karşı karşıya kaldığını belirten AGİT Sözcüsü, Zeynalov hakkındaki suçlamaların derhal düşeceğini umduğunu ifade etti. (CİHAN)


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?