'Terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla yargılanıyordu. TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya tahliye kararı çıktı. Fincancı akşam saatlerinde cezaevinden çıktı. Fincacı'dan ilk açıklama geldi

TSK’ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuklu yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bugünkü duruşmada tahliye edildi. Fincancı, infazı tamamlanıncaya kadar TTB Başkanlığı ve doktorluk yapamayacak. Fincancı, saat 17.50 sıralarında Bakırköy Cezaevinden çıktı. Tahliyesi sonrası İstanbul Tabip Odası'na geçen Fincancı burada yaptığı ilk açıklamasında "Biz mücadeleyi kazanmadan bırakmayanlarız" dedi.

Kaynak: ANKA

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada, iyi hal indirimi uygulanarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, aldığı cezayı dikkate alarak tahliyesine karar verdiği Fincancı'nın, cezasının kesinleşmesi durumunda infazı tamamlanıncaya kadar seçme ve seçilme ile doktorluk yapma hakkından yoksun bırakılmasına hükmetti.

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, sınır ötesindeki operasyonlarda kimyasal gaz kullanıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklama ile “basın yoluyla terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada; mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Fincancı hakkında iyi hal indirimi uygulayarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verdi. Fincancı, aldığı ceza süresi göz önüne alınarak tahliye edildi.

FİNCANCI, İNFAZI TAMAMLAYANINCAYA KADAR TTB BAŞKANLIĞI VE DOKTORLUK YAPAMAYACAK

Ayrıca mahkeme, cezası kesinleşmesi halinde infazı tamamlanıncaya kadar Fincancı'nın seçme seçilme hakkı, vakıf yöneticisi ve kamu kurumunun iznine tabi mesleğini yapmasından yoksun bırakılmasına hükmetti. Kararın okunmasının ardından izleyiciler alkışlarla salondan çıktı. 

KAFTANCIOĞLU: ŞEBNEM HOCA'NIN BU GEREKÇELERLE YARGILANMASI KABUL EDİLEMEZDİ

Kendisi de aynı zamanda tıp doktoru olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kararla ilgili olarak ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Şebnem Hoca'nın bu gerekçelerle yargılanması bir kere kabul edilemezdi. Bu ülkede yargının geldiği durum söz konusu olunca böyle saçma bir yargılamanın sonucunda Şebnem Hanım'ın tahliye olması bizleri mutlu etti. Ama bu yargılamanın saçma olduğu gerçeğini değiştirmez" dedi.

"SÜRPRİZ OLDU"

Duruşmaya katılan Türk Tabipler Birliği temsilcileri, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Meriç Eyüboğlu, "Çok değil, birkaç saat sonra Bakırköy'de cezaevinin önünde yine hep beraber alkış ve halaylarımızla Şebnem Hocamızı karşılayacağız. Ceza da verildi ama tahliye kararına çok sevindik, sürpriz oldu. Hiç beklemiyorduk, o nedenle çok mutluyuz." dedi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Fincancı saat 17.50 sıralarında Bakırköy Cezaevinden çıktı. Fincancı, cezaevi önünde bekleyenler tarafından çiçekler ile karşılandı.

FİNCANCI'DAN İLK AÇIKLAMA: AKLIMIZLA, YÜREĞİMİZLE MÜCADELEYE DEVAM

Tutuklu kaldığı Bakırköy Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra İstanbul Tabip Odası’na geçerek meslektaşlarıyla buluşan Fincancı yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hepiniz bu gücü bilerek, bu mücadeleyi inatla sürdürerek sağlıkta dönüşüm denen çöpü de hak ettiği yere, tarihin çöplüğüne hep beraber gömeceğiz. Onlar bunu biliyor ve korkuyorlar. Korkmaya devam etsinler bence. Biz mücadeleyi kazanmadan bırakmayanlarız. Bu dayanışmayı beni alana kadar sürdürdüğünüz için hepinize tekrar yüreğimi açıyorum. Her birinizi, tek tek yüreğinizden öpüyorum.”

Türkiye’nin TTB gibi bir örgüt olduğu için şanslı sayıldığını belirten Fincancı şunları söyledi: “Biz mücadeleyi kazanmadan bırakmayanlardanız. Birlikte aklımızla, birlikle ellerimizle, birlikte aklımız, birlikte yüreğimizle mücadeleye devam. İyi ki varsınız, iyi ki varız, iyi ki bu meslek örgütü var. Aslında Türkiye çok şanslı. Çünkü Türkiye’de hekimliğin değerini bilen, bir yaşam biçimi, mücadele alanı ve bunu da kendisini değil, ötekini öne alarak, onu düşünerek yapan hekimler olduğunu bilmeliler ve hissetmeliler. Danışmanın daha da güçlenerek büyüyeceğini ve sonunda kazananlar olacağımızı biliyoruz.“

Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun