Taliban'dan 'Kabil'de bir cami girişine düzenlenen bombalı saldırıda siviller öldü' açıklaması

ABD'nin çekilmesiyle Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'dan başkent Kabil'de bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda sivillerin öldüğü açıklaması geldi. 26 Ağustos'ta Kabil Havaalanına IŞİD-Horasan'ın düzenlediği saldırılarda onlarca kişi ölmüştü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de İdgah Camisi yakınlarında gerçekleşen patlamada en az 8 sivil yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Patlama, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid'in geçen hafta ölen annesinin hatim merasimi yakınlarında gerçekleşti.

Saldırının ardından üç kişi gözaltına alınırken, olayı henüz üstlenen olmadı. Öte yandan IŞİD ülkenin doğusundaki Celalabad kentinde bombalı saldırılar düzenlediğini duyurmuştu.

Patlama, 29 Ağustos'ta Kabil Havalimanı'nda 170 kişinin öldüğü saldırıdan sonraki ilk büyük saldırı.

AFP haber ajansına konuşan bir esnaf, "İdgah Camisi yakınlarından bir patlama sesi duydum. Bunu silah sesleri takip etti" dedi.

Bölgedeki görgü tanıklarına göre, patlamadan kısa süre önce Taliban, Mücahid'in annesinin cenaze töreni için yolları kapatmıştı.

AFP muhabirleri de patlama seslerini duyduklarını aktararak, yaralıların acil servislere taşındığını bildirdi.

26 Ağustos'ta Kabil Havalimanı'nda düzenlenen saldırıda, aralarında 13 ABD askerinin de olduğu 170 kişi ölmüştü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, saldırının ardından, Afganistan'da başka saldırılar da beklediklerini söylemişti.

IŞİD'in Horasan grubu, saldırı üstlenmişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'ın başkenti Kabil'de cenaze namazı sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölen ve yaralananlar için 'başsağlığı' ve 'geçmiş olsun' açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugün Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Eidgah Camii girişinde bir cenaze namazı esnasında meydana gelen bombalı saldırıda can kaybı yaşandığı, çok sayıda kişinin ise yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur ve insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyor, ülkede istikrarın ve güvenliğin bir an evvel tesis edilmesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!