Su arıyordu petrol buldu! Manisa'da sondaj kuyusundan petrol benzeri sıvı taştı

Manisa'nın Salihli ilçesini bir kez daha petrol heyecanı sardı. Geçen yıl petrol benzeri siyah sıvının çıktığı sondaj kuyusunun yakınında üzüm bağı için su arayan bir çiftçi, yine benzer bir durumla karşılaştı. Kuyudan çıkan siyah sıvı incelenecek. Üzüm bağı için su arayan çiftçi Hilmi Yılmaz, petrol bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: A.A

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Yağbasan Mahallesi’nde Hilmi Yılmaz’a ait olan ve 10 yıl önce açıldıktan sonra siyah renkli bir madde çıktığı için kapatılan, ancak dün yine aktif hale getirilen kuyunun 208'inci metresinde yine yanıcı ve siyah renkli madde ile karşılaşıldı.

Yılmaz, toplam derinliği 244 metre olan kuyunun 208'inci metresine geldiklerinde 10 yıl önceki manzaradan farksız bir durumla karşılaştıklarını söyledi.

"Bu kuyuyu 10 sene önce sulama amaçlı kazdık, içinden yağ çıktı ama biz bunu başka kuyumuz olmadığı için yağlı haliyle 3-5 sene kullandık. Sonra başka yerlere kuyu kazdık, orada su bulunca bunu kullanmadık. Yukarda kazdığımız sular da azalmaya başlayınca buraya bir pompa koyalım, belki yağı kalmamıştır diye düşündük. Tekrar pompa koyunca yağın durduğunu gördük. Yine de kullanacağız, havuza basacağız. 208 metreye pompa koyduk, su olarak iyi ama yağ olması bizim için kötü. Biz yağ çıkınca aslında rahatsız olduk, su bekliyorduk, su istiyorduk, o anda petrol istemiyorduk."

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?