SONDAKİKA Doları hareketlendirecek gelişme. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz açıklaması: Bu iktidar faiz artırmayacak, faizi düşürmeye devam edeceğiz

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan faiz çıkışı geldi. Erdoğan, faizlerin artırılmayacağını, düşürüleceğini söyledi. Erdoğan, "Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faiz artırmayacak, faizi düşürmeye devam edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında çok önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, faizlerle ilgili de çok net mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı yaklaşık 2 saat 30 dakika sürdü.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden ve uygulayabilen bağımsız bir ülkedir. Biz ne yaptığımızı iyi biliyoruz. Nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi iyi biliyoruz. Milletim gönlünü ferah tutsun.

Eğitimde önümüzdeki dönemden itibaren yeşil dönüşüm hamlesinin müfredata girmesini sağlıyoruz.

İklim elçileri ile gençlerimizi uzman düzeyinde yetiştirerek sürece dahil ederek, yeni sektörler, yeni istihdam alanları oluşturuyoruz.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında bizimle olan her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz yolunda zerremiskal katkısı olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

ENFLASYON MESAJI

Türkiye'nin geldiği yol özellikle bunu yol ayrımı kabul edecek olursak ekonomi programı olmuştur. Enflasyon bir sorundur ama Türkiye'deki sorunların asıl sebebi tek başına bu başlık değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişteki ekonomi programları ile bu sorun çözülmüş olurdu.

Yüksek faizle asıl kazanan bir avuç tuzu kuru kesim, kaybeden üretimin düşmesi ile geleceği kararan milyonlardır.

Dünya genelinde 136 ülkenin Merkez Bankası enflasyon oranının altında faiz uyguluyor. Ülkemizde teknik olarak bir enflasyon değil, hayat pahalılığı vardır. Uluslararası kuruluş başkanları bile açıkça faiz ve enflasyonla ilgili ezberlerin bozulması gerektiğini söylüyor.

FAİZ ÇIKIŞI

Tıpkı kamu borçları gibi vatandaşlarımızın borçları da diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok düşük seviyelerde. Bizde talep kaynaklı bir fiyat artışı yok. Üretimde de bir sıkıntıyla karşı karşıya değiliz. Vatandaşlarımızın bir kısmı hala yatırımlarını döviz cinsinden yapmakta ısrar ediyor. Ülkemize döviz girişini sağlayacak yeni yöntemler geliştiriyoruz. Kimse bizden şunu beklemesin, bu iktidar faizi artıracaktır. Biz faizi düşürmeye devam edeceğiz.

Fiyatları artan ürünlerin tedarikini artırarak stokçuların oyununu bozacağız. Aslında yanı başımızda bir savaş patlak vermeseydi, bu düzelmeleri insanlarımız salgın sonrası görmeye başlayacaktı. Ücretlilerin gelir kaybını gidererek insanlarımızın üzerine kalıcı yükler binmesini engelleyeceğiz. Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren vatandaşlarımız attığımız adımların sonuçlarını görecek. Bir yandan fiyat artışlarını durduracak, bir yandan milletimizin gelir kaybını azaltacak çalışmaları yapıyoruz.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş