Sömestr tatili uzuyor mu? İstanbul'da yoğun kar yağışı ve fırtına. İstanbul'da okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi edilecek. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul'da perşembe gününe kadar kar yağışı var. Özellikle bu gece ve yarın yoğun kar yağışı ve fırtına görülecek. İstanbul Valiliği ve İBB uyarı üstüne uyarı yaptı. Peki yarın (6 Şubat) tatili sona erecek olan öğrenciler ders başı yapacak mı? Okullar İstanbul'da kar yağışından dolayı 6 Şubat'ta tatil mi? Vali Yerlikaya'dan açıklama geldi...

Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışı İstanbul'a geldi geliyor....

İstanbul Valiliği ve İBB'den uyarı üstüne uyarı geldi. Gelen şiddetli kar yağışından sonra 6 Şubat'ta başlayacak eğitim ve öğretimin İstanbul'da ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.

Kar yağışından sonra sömestri tatili uzayacak, pazartesi günü okullar tatil mi edilecek?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte beklenen fırtına ve kar yağışı öncesi, Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) canlı yayınla bilgilendirme yaptı.

İmamoğlu, Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan, kuzeyden gelen bir hava akımı olduğunu bildirerek, "Şu anda yağmur ve karla karışık yağmurla başladı gün. Ama ilerleyen saatlerde kara dönüşeceği noktalar oldukça fazla var. Bugün özellikle öğleden sonra başlamak üzere, gece boyunca devam edecek olan fırtına en önemli başlık. Arkadaşlarımın verdiği meteorolojik rapordaki öngörüsü, saatte 60 ila 90 kilometre süratle esecek çok sert bir fırtına. Tabii bu fırtınayla birlikte kuvvetli bir kar yağışı da bekleniyor. Sibirya kökenli diye tarif edilen soğuk hava dalgasının etkisi, fırtınayla birlikte artacak. Hatta sıfır derecenin bile -5, -6, -7'lere hissedilmesi öngörülüyor" dedi.

Okullar tatil mi?

İstanbullular'a da görev düştüğüne de vurgu yapan İmamoğlu, "İnsanlarımızın böylesi sert hava koşulunda da çok dikkat etmesi lazım. Yolculuklarını ona göre planlaması lazım. Mümkün olduğu kadarıyla da dışarıya çıkılmaması ve hatta mümkünse, bir yolculuk yapacaksa da toplu taşımanın kullanılması önemli bir uyarıdır" şeklinde konuştu.

Meteorolojinin İstanbul'un perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağı uyarısında bulunduğunu yineleyen İmamoğlu, "Valiliğimizden okullarla ilgili ya da kamu çalışanlarıyla ilgili bir açıklama yok. Bu zaman dilimi içerisinde eğer böyle bir tedbir alınırsa da bunu yine vatandaşlarımızla paylaşacağız" şeklinde konuştu. 

Valilikten uyarı geldi

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle son dakika uyarısı verildi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamayla saat 17.00'den sonra trafiğe çıkılmaması istendi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya şu açıklamayı yaptı: Saat 17.00'den sonra zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım.

Son dakika açıklamasına göre 18.00'den itibaren İstanbul’da motosiklet, elektirikli scooter ve moto-kuryelerin trafiğe çıkışı beklenen kar yağışı nedeniyle yasaklandı.

SABİHA GÖKÇEN'DE EKSTRA ÖNLEM

Akşam saatlerinde etkili olması beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saat 17.00 itibariyle uçuşlarda yüzde 20 azaltmaya gidileceği açıklandı.

Beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) toplantısında uçuş azalma kararı alındı. Konuyla ilgili olarak Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş’ den (HEAŞ) yapılan açıklamada, "Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında; 05.02.2023 tarihi saat 17:00’den itibaren olan uçuşlarda % 20, 06.02.2023 tarihinde tüm gün %10, 07.02.2023 tarihinde tüm gün %10 oranlarında uçuş azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir" denildi.

VALİ YERLİKAYA DUYURDU

Ancak İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 5,30 sularında yaptığı paylaşımda İstanbul'da okulların tatil edildiği yönündeki bir açıklaması gelmedi. Vali Yerlikaya en son attığı tweette, "Kıymetli Hemşehrilerim, 18.00'den itibaren ilimizde etkisini artırması beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; Motosiklet Elektrikli scooter ve Motokuryelerin Trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLMEYECEKTİR" açıklaması geldi.

Yerlikaya, tatil habireni saat 20:37'de duyurdu ve şu paylaşımı yaptı: Kıymetli Hemşehrilerim Sevgili Öğrenciler, 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Nisan ayının son günlerinde parayı bulacaklar Zenginliği en yakın zamanda tadacaklar İsmail Kartal, Krunic'i yedek soyunduracak Sayısı artmıyor ama: Yeni taksi uygulaması geldi Seçtiğiniz yol karakterinizi ele veriyor Çanakkale'de göçük: 2 işçi hayatını kaybetti