‘Sokrates’in Son Gecesi’ seyirciyle buluşmaya devam ediyor!

Stefan Tsanev’in yazdığı Burak Han Keyif’in yönettiği, Yunus İmğa, Bahar Ahçıoğlu ve Umur Berk Seven’in oynadığı ‘Sokrates’in Son Gecesi’ oyunu tiyatro severler buluşmaya devam ediyor.

28 Şubat’ta Sahne Maslak’ta seyirciyle buluşacak olan oyun Sokrates’in ölüm anında kendi iç çatışmasını konu alan ve Sokrates’in tam anlamıyla filozofluğa başladığı 50 yaşı (gardiyan) ve 70 yaşı (Sokrates) arasında amansız bir günah çıkarmayı işleyen 2 perdelik Absürd Komedi’dir. 



Oyunun konusu ise, ‘’Sokrates’in baldıran zehri içirilerek öldürülmesinden hemen önceki gecede geçen bir komedidir. Horozların üçüncü ötüşünü ölüm saati olarak belirledikleri Sokrates, ölümünü beklerken, ona hayran olan ve tek gayesi Sokrates ölmeden önce onunla sohbet edip ondan bir şeyler öğrenmeye çalışan Gardiyan arasında geçer. Gardiyan, Sokrates’i uyandırıp onunla hayatı hakkında konuşarak yaptığı doğru ve yanlışların farkına varmasına aynı zamanda, Sokrates’in öğretilerini benimseyip Sokrates olabilme çabasıyla devam eder. Ara ara bu diyaloglara Sokrates’in belalı karısı Ksantipi’de dahil olarak hem onu cezaevinden kaçırmaya hem kişiliğini bulmasında yardımcı olacaktır’’ şeklindedir.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?