Soğuk havada sıcak suyla yüzünü yıkayanlar: Çok büyük bir hata yapıyorsunuz!

Soğuk havalarda ısınmak için sıcacık suyla yüzünü yıkayanlara kötü bir haberimiz var. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, soğuk havaların cildi hassaslaştırdığını ve bu dönemde cilt sağlığına daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirdi. Düzenli bakım rutinleri oluşturmanın cilt sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade eden Bozkurt, “Yüzü çok sıcak suyla yıkamak cildi iyice kurutacağından ılık su ile yıkanmalıdır.” dedi.

Kaynak: DHA

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ada Bozkurt, soğuk havaların ciltte bıraktığı hasarlardan korunma yollarını anlattı. Soğuk havalarda cildin kurumaya meyilli olduğunu söyleyen Bozkurt, “Soğuk havalarda cilt nemini kaybeder bu nedenle de cilt yüzeyinde sertleşme meydana gelebilir. Bu dönemlerde özellikle yatıştırıcı, nem veren, onarıcı ve bariyer güçlendirici ürünlerin kullanılması cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Doktorunuzun da tavsiyesi ile hyalüronik asit, seramid ve peptid içeren ürünler özellikle soğuk aylarda cilt bakım rutinine eklenmelidir. Dudaklar ve eller de gün içinde ihmal edilmemeli, sık sık nemlendirilmelidir” diye konuştu.

“CİLT TİPİM YAĞLI DEMEYİN, NEMLENDİRMEYİ İHMAL ETMEYİN”

Cilt bakımında en önemli adımlardan birinin de nemlendirme olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Bozkurt, “Cildi nemlendirmek her mevsimde çok önemli fakat soğuğun etkili olduğu aylarda cilt kurumaya daha yatkın olduğundan ihmal edilmemeli. Yağlı ciltler, deri bariyerleri soğuk havalarda zedelenebileceği için su bazlı nemlendiriciler kullanabilirler. Cilt tipi ne olursa olsun uygun nemlendirici kullanılmalı, bu adım ihmal edilmemelidir” dedi. 

“HER MEVSİM GÜNEŞ KREMİ KULLANIN”

Güneş kreminin dört mevsimde kullanılması gerektiğinin altını çizen Ada Bozkurt, şunları kaydetti:

“Güneşin zararlı ışınları her mevsimde cildinizde olumsuz etkiler bırakabilir. Ciltte lekelenmeye ve cilt derisinde erken yaşlanmaya zemin hazırlayabilir. Bu nedenle her mevsim güneş kremi kullanılması büyük önem taşır. Dışarıya çıkmadan önce güneş kremi sürülmeli ve gün içerisinde 2-4 saatte bir yenilenmelidir. Terlemeli aktiviteler yapılacaksa 15-20 dakika önce sürmek daha uygun olur. Güneş kremlerinin cilt tipine uygun seçilmesi büyük önem taşır. Ayrıca alerji ve hassasiyet gibi sorunları olan kişilerin, güneş kremi seçerken dermatoloji uzmanından destek alması gerekir.”

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu