Sefirin Kızı'ndan 3. bombayı MedyaTava açıklıyor

Star TV'nin iddialı dizisi Sefirin Kızı'ndan Neslihan Atagül ayrılırken diziye Tuba Büyüküstün dahil oldu. Başroldeki bu değişimin ardından dizinin senaristleri değişti. MedyaTava Editörü Burcu Akgül, dizinin yeni senaristlerinden Eylem Canpolat'a dizideki değişiklikleri sordu.

Burcu AKGÜL / MedyaTava

burcukilicraslan@gmail.com

Star TV'nin pazartesi günleri ekrana gelen dizisi Sefirin Kızı'nda Nare karakterini canlandıran Neslihan Atagül sağlık sorunlarından dolayı diziye veda etti. Neslihan Atagül'ün vedasının ardından dizinin yeni kadın başrolü Tuba Büyüküstün oldu.

Yapımını O3 Medya ile NGM Medya'nın üstlendiği; senaryosunu A. Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem'in yazdığı Sefirin Kızı'nda ayrıca senarist değişikliği yaşandı. Sefirin Kızı'nda senarist koltuğuna Eylem Canpolat ve Ozan Aksungur oturdu.

Dizinin yeni senaristlerinden Eylem Canpolat, MedyaTava'dan Burcu Akgül'ün sorularını yanıtladı.

Kara Para Aşk'tan yıllar sonra Engin Akyürek ile Tuba Büyüküstün'ü bir araya getiren Sefirin Kızı'nda neler değişecek? İzleyicileri ne sürprizler bekliyor?

İşte, Eylem Canpolat'ın MedyaTava'ya özel açıklamaları:

Oyuncu değişikliği ve senarist değişikliğinin aynı zamana denk gelmesinin nedeni nedir?

Sefirin Kızı'nın hikaye sahipleri ayrılmak istemişler. Kanal yöneticilerinin isteğiyle senaryoyu ben ve Ozan Aksungur devraldık. Büyük bir heyecanla Engin ve Neslihan ile çalışabilmek umuduyla. Ama maalesef Neslihan’ın bir kaç aydır süregelen bir rahatsızlığı varmış. Biz de dahil olduktan sonra öğrendik. Neslihan rahatsızlandığı için aramızda olamayacağını bildirdi. Yeni bir karakter girecekti. Yıllardır en büyük hayallerimden biri Tuba ve Engin’le yeniden beraber çalışmaktı. Tuba bizi kırmadı. Beraber derin ve özel bir karakter hayal ettik.

Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün'ü yıllar sonra bir araya getiriyorsunuz. Bu çok iddialı. Beklentiler yüksek. Kaygılarınız oldu mu?

Kaygıdan çok hayallerim var çocuk gibi. Dostlarımla beraber yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Daha belirsizlikle dolu çünkü çalışacak, hazırlanacak zaman az.. Ama heyecanımız çok büyük senaryo ekibi olarak. İnandığımız, kalbimize dokunan yeni bir kapı açıcaz hikayemizde. Umarız izleyenler de severler. Yönetmenimiz Emre Kabakuşak, yapımcılarımız Nazlı Hanım ve Saner Bey. Bütün oyuncu arkadaşlarımız, müzisyenimiz ve set, post, ofis çalışanlarımıza yani Sefirin Kızı ailesine çok güveniyoruz. İmkansızı başaran efsane bir ekip var yanımızda. Çok şanslıyız. Umarız biz de onlara iyi geliriz. İşin heyecanla devam etmesi için hep destek oldular. Sağ olsunlar.

Sizinle birlikte dizide neler değişecek? Sürprizler var mı? İzleyiciler şaşıracak mı?

Her yazarın kendi duruşu, hayalleri, karakterlere bakış açısı vardır. Kalem değişince dünya da değişir. Bizim de ekip olarak anlatmak istediğimiz yeni hikayelerimiz var. Sefirin Kızı yolculuğunda biz de güzel bir durak oluruz seyirciye diye umuyorum.

Sosyal medyada fan'lardan tepki aldınız mı?

Seyirci televizyon dizilerinin diğer başrolüdür benim nazarımda. Zaten her hafta karne alıyoruz. İşimizin doğası bu. Neyi kalplerine almışlar neyi almamışlar takip ederim. Okurum. Anlamaya çalışırım. Pandemi döneminde seyircilerimiz de daha tutkulu. Çünkü maalesef yaşam tarzımız değişti. Artık bir arkadaşımızla cafede oturup sohbet etmek yerine daha çok ekran başındayız. Arkadaşlarımız ailemizden çok beyaz camdaki karakterleri görüyor sahipleniyoruz. Ben izleyenlerden genelde güzel tepkiler alıyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.

İzleyiciye ne mesaj vermek istesiniz?

Bizi izlesinler :-)

Miha Zajc kredisini tamamen tüketti Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400 İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Erden Timur, Zan Vipotnik için devrede Sağanak İstanbul'u bugün fena vuracak