Sadece 2 yufkayla 10 dakikada müthiş bir börek hazırlayabilirsiniz: Yufka böreği olduğunu kimse anlamayacak. Puf puf kabaran zarf böreği nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik börek için işe koyulma zamanı. Oldukça kısa süre içerisinde nefis bir lezzete ulaşmanız mümkün...

Lezzetli ve kabarık börek yapabilmek için direkt kolları sıvayabilirsiniz. Bu börek için sadece 2 yufkaya ihtiyacınız var!

Malzemeler;

2 adet yufka

Sosu için;
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;
1,5 su bardağı lor peyniri
1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak böreğin sosunu hazırlayarak başlayacağız. Böreğin sosu için uygun bir kabın içerisine 1 çay bardağı sütü, yarım çay bardağı sıvı yağını ve 1 adet yumurtayı alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra güzelce karıştıralım. Ardından iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. 

İç harcı için çeyrek demet maydanozu doğramaya başlayalım. Akabinde 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi, 1,5 su bardağı lor peyniri, kıydığımız maydanoz ve 1 çay kaşığı tuzu bir kase içerisinde güzelce karıştıralım.

Sonrasında 1 adet yufkayı tezgahın üzerine alalım ve hazırladığımız sosun yarısını yufkanın üzerine dökelim. Fırça yardımıyla tüm sosu yufkanın üzerine gelecek şekilde hazırlayalım. 

Ardından diğer yufkayı da üzerine alalım ve onun da üzerine bolca sös dökelim. Daha sonra yufkamızın kenarlarını katlayarak kare şeklini verelim.

Peynirli iç harcını yufkamızın içerisine dökelim. Akabinde yufkayı her bir köşesinden üçgen olacak şekilde katlayalım. 

Pişirme aşaması için ilk olarak fırın kağıdı serili olan tepsinin içerisine böreğimizi alalım. 

Keskin bir bıçak yardımıyla böreğimizi tam ortasından keselim. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam ve çörek otu serpiştirelim.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisinde 30 dakika kadar pişirmeye bırakalım. Sürenin sonunda böreğinizi dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi İki erkekle aynı anda öpüşmesi gündem olmuştu