Rusya Devlet Başkanı Putin, Zafer Günü'nde Ukrayna işgalinin gerekçesini açıkladı: Nükleer planları vardı

Son dakika! 74 gündür Ukrayna topraklarını işgal eden Rusya, bugün görkemli bir törenle 9 Mayıs Zafer Bayramı'nı kutluyor. Kızıl Meydan'da bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rus askerleri kendi toprakları için savaşmaktadır. Savaşmaya da devam edeceğiz. Kırım'da ve Donbas'ta topraklarımızı ele geçirmek istediklerini biliyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah planları vardı, NATO çevremizde yayılıyordu. Tehlike her gün artıyordu. Verilecek tek doğru karar buydu." dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kızıl Meydan'da 9 Mayıs Zafer Günü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenleniyor. Askeri geçit töreni, Rusya Kara Kuvvetleri Komutanı Oleg Salyukov tarafından yönetiliyor.

"UKRAYNA'NIN NÜKLEER SİLAH PLANLARI VARDI"

"Bizim için bu zafer çok kutsaldır. Ölümsüz alayımızın torunları bugün aramızdadır. Fotoğraflarını taşımaktadırlar. Bir barış teklif ettik ama hepsi boşa gitti. Batı ülkeleri bizi dinlemedi, farklı planları vardı. Açık açık cezalandırmaya yönelik operasyonlara hazırlanıyorlardı, Donbas ve Kırım'a. Ukrayna'ya nükleer silah vermeye hazırlanıyorlardı. NATO bize yakın bölgelere silah yığdı. Bizim için kabul edilemez tehdit oluşturdu. Bu kaçınılmaz bir çatışmaya götürüyordu. Rusya bu yüzden önleyici bir harekete geçmek zorunda kaldı. Bu doğru zamanda yapılmış en doğru hareketti. Biz bu kararı güçlü egemen bir ülke olarak aldık. Önleyici bir savunmaya girdik. 

ABD, özellikle Sovyetler'in dağılmasından sonra istisnai olarak egemenlikten söz etmeye başladı. Yandaşlarını etkileyemeye başladı. Her şeyi yutmak ister bir hareket içinde. Biz inançlarımıza, geleneklerimize, atalarımıza bağlıyız. Batı ise binlerce yıllık bu değerlerinden vazgeçti ve 2. Dünya Savaşı'nın kurbanlarını farklı tanıtmaya başladı, tarihi çarpıttı. Biz genel zafere katkımızdan gurur duyuyoruz. 

"RUS ASKERLERİ KENDİ TOPRAKLARI İÇİN SAVAŞIYOR"

Bugün Donbas'ın askerleri kendi topraklarında gönüllü olarak bizim askerlerimizle savaşmakta. 2. Dünya Savaşı'nın derslerini kimse unutmasın diye savaşmaktadırlar. Rus askerleri kendi toprakları için savaşıyor. Büyük anavatan savaşı bizim için çok büyük değere sahiptir. Bugün savaşçılarımız, askerlerimiz farklı milletlerden olmalarına rağmen birlikte mücadele ediyorlar, savaşıyorlar. Rusya'nın gücü de burada. Daha önce dedelerimizin yürüttüğü mücadelenin benzerini yürütüyoruz. En önemlisi Rusya'nın egemenliğini korumak ve onun güvenliğini sağlamak."

Kremlin Sözcüsü Peskov, Moskova'daki Zafer Geçidi töreninin hava bölümünün olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Bu gösteride, uçakların havada z harfi çizmesi planlanıyordu. 

Öte yandan, bu yıl törende çok daha az tank ve askeri araç olacak. Devam eden savaş nedeniyle geçitte yer alacak askeri araçların sayısının azaltıldığı belirtildi. 

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?