RTÜK üyeleri kararı tanımıyor: Hırsızlık, yolsuzluk yapmadık. Pes etmeyeceğiz!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyeleri ortak açıklama yaptı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyeleri Ali Öztunç ile Süleyman Demirkan, "Asla pes etmeyeceğiz. Baskılara, şantajlara ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz. RTÜK'ün kuruluş amaç ve görevlerine uygun olarak görevimizi sürdüreceğiz" açıklaması yaptı. 



RTÜK'ün CHP'li üyeleri yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Kanal A'nın başvurusu üzerine kurulan komisyonu tanımadıklarını belirttiler. Aynı mevkide ve sorumlulukta, eşit koşullarda görev yaptıkları üst kurul üyelerinin kendileriyle ilgili soruşturma yapacak olmalarının kabul edilemeyeceğini kaydeden üyeler, "yok hükmündeki" bu komisyon kararının da usule aykırı olarak alındığını savundular. CHP kontenjanından seçilen iki üye hakkında inceleme yapacak olan komisyonun, MHP ve BDP kontenjanından seçilen iki üyenin karşı oyuna rağmen, sadece AKP kontenjanından seçilen üç üyeden oluşturulduğunun altını çizen üyeler şöyle devam ettiler:



"Bu, kuzunun kurda teslim edilmesidir. RTÜK üyeliğinin buz üstünde tutulmasıdır. Bizler hırsızlık yapmadık. Yolsuzluk yapmadık. Ayrımcılık yapmadık. Ülkemizin kurucusu Atatürk'e hakaret edilmesine karşı çıktık. Bu her onurlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve kamu görevlisinin asli görevidir. Bizler, RTÜK'teki çalışmalarımızda adalet, eşitlik ve hakkaniyet ölçülerinde Anayasa ve yasaların özüne, ruhuna uygun şekilde görev yaptık ve yapacağız. Eski RTÜK Başkanlarından Zahid Akman ile ilgili verilen dilekçelerin hiçbirisi zamanında işleme konulmazken bizim hakkımızda yayıncı kuruluş tarafından verilen dilekçenin RTÜK Başkanı Davut Dursun tarafından işleme konulması düşündürücüdür. Görevi yayıncı kuruluşları denetlemek olan RTÜK'ün, kurumsal zafiyet yaratılarak bir yayıncı kuruluş tarafından denetlenmesi sağlanmaktadır. Üstelik ilgili kuruluşun başvuru dilekçesinin kimler tarafından hazırlandığı da tarafımızdan bilinmektedir. Bilinmesini isteriz ki, bizler asla pes etmeyeceğiz. Haksızlıklar karşısında susmayacağız. Baskılara, şantajlara ve tehditlere boyun eğmeyeceğiz. RTÜK'ün kuruluş amaç ve görevlerine uygun olarak görevimizi sürdüreceğiz." (ANKA) 


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?