RTÜK SEÇİM ÖNCESİ YEREL BİR TELEVİZYONU KAPATTI

Seçimlerden kısa süre önce AKP’den istifa ederek MHP’den aday olan bir belediye başkanına ait yerel televizyon, RTÜK kararı ile kapatıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın oğlu Gökhan Durak’a ait yerel Çukurova TV, RTÜK kararı ile kapatıldı. Kapatma kararının, daha önce izinsiz frekans değişikliği ile ilgili olduğu belirtildi.


Çukurova TV, bugün saat 14.28’de Başkan Durak’ın bir gün önce bir toplantıda yaptığı konuşması yayınlanırken, ‘Flaş flaş özgür basına bir saldırı daha’ diye alt yazı geçti. 7 dakika sonra da ekran karardı, sadece alt yazı akmaya başladı. Alt yazıya ek olarak, ‘Yaklaşan Belediye Başkanlığı seçimi öncesi televizyonumuz, RTÜK Başkanı Zahit Akman’ın talimatıyla siyasi baskılarla kapatılmak isteniyor’ cümlesi akmaya başladı.


Çukurova TV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Durak da kararı doğruladı, yorum yapmak istemedi.


Yerel seçim döneminin başlaması ile birlikte Çukurova TV MHP'li adayların tanıtım programlarına ağırlık verirken, belediye başkanlığı danışmanları da belediyenin yaptığı çalışmaları övüyor, projeleri tanıtıyorlardı.


Başkan Durak, son günlerde yaptığı açıklamalarda sık sık AKP'nin siyasi gücü ile hizmetlerinin engellendiğini, içmesuyunu şişeleme tesislerine ruhsat işleminin geciktirildiğini, seferlere başlayacak olan metroya da elektrik bağlanmak istemediğini söylemişti.


Hurriyet.com

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!