Rektör Kemalettin Aydın'dan tehdit gibi sözler: Eylem yapmaya gelene dağ gibi durmaya hazırım

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın, İnofest 2025 ödül töreninde yaptığı konuşmada tehdit gibi açıklamalarda bulundu.

Kaynak: DHA

İstanbul'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen, öğrencilerin yenilikçi ve bilimsel projelerini yarıştırdığı İnofest 2025'in ödül töreni bugün gerçekleştirildi. Törende dereceye giren öğrencilerin ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törende konuşan SBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın tehdit gibi açıklamalara yer verdi. 

'DIŞ DUVARLARINDAN İÇERİYE GİRME ŞANSI YOK'

Aydın şunları söyledi:

Öğrencinin elinde kalem, kütüphanesinde kitap, laboratuvarında mikroskop olur. Ama eylemcinin ya da aktivistin elinde taş, mermer ya da silah olur. Bizim üniversitemizin külliyesi arınmış, temizlenmiş, tanımlanmış ve Türkiye'nin en nadide üniversitesi ve en zeki çocukların okuduğu bir üniversite. Bu nedenle İnofest, Sporfest, Teknofest gibi gelecek üzerine akıl yürüten siz evlatların buradaki geleceğinizi kollamak, kontrol etmek ve huzurunu sağlamak benim görevim.

Bu doğrultuda bu üniversite külliyesi içerisinde, açıken ve net olarak söylüyorum, bu huzuru bozmaya kalkan her kim olursa, ertesi sabah bu üniversitenin dış duvarlarından içeriye girme şansı yok. Bugün yapan arkadaşlarınız yarın girmeyecekler. Bu kadar da açık söylüyorum. Bugün yapan arkadaşlarımız yarın bu üniversite külliyesine girmeyecekler ve giremeyecekler. Okumaya gelene paspas olmaya hazırım. Eylem yapmaya gelene dağ gibi durmaya da hazırım. Onun için bütün arkadaşlarınıza bunu söyleyin. Bu üniversite huzurun yuvasıdır. Burada 15 bin öğrencinin 15 tanesinin huzur bozmasıyla 14 bin 985 öğrencinin gelecek planlarını kimseye ipotek bırakmayız.

Hababam'ın Semra Hoca’sının son hali olay oldu İzmir Grevinde Yeni Kriz. Ortalık Yine Karışacak Nefise Karatay'ın son halini görenler inanamadı Ünlü isimlerden tatil pozları Nihal Candan o sözleri yine gündemde Bozuk Yumurtayı Anlamanın 3 Yolu