Rekor desteğe 'skandal karar' yorumu!

Sinema Destekleme Kurulu, 10 milyon liranın üstünde rekor destek kararı aldı ama yine de eleştirilmekten kurtulamadı.

Kültür Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu, son toplantısında 141 proje için yaklaşık 10 milyon 350 bin liralık rekor destek kararı aldı. Projeler arasında 750 bin lirayla şimdiye dek verilmiş en büyük desteği alan Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", 624 bin lira destek alan Yüksel Aksu'nun "İftarlık Gazoz" filmleri de var. Buna rağmen yurt içinde ve dışında birçok ödül kazanmış Emin Alper, Hüseyin Karabey ve İnan Temelkuran gibi yönetmenlerin projelerinin destek bulamaması eleştiriliyor.



Sektörde kopan tartışmada, kararları destekleyenler de eleştirenler de, kurulun önüne gelen proje sayısının çokluğu, sektörün kurulda çok dağınık olarak temsil edilmesi ve uzun vadeli bir sinema politikasının eksikliği konusunda hemfikir.



'Skandal kararlar' 



'Tepenin Ardı'nın başarısından sonra herhalde daha kolay olur finansman bulmamız diye düşündüm ama şu an başarımızın neredeyse cezalandırıldığı hissini taşıyorum". Büyük güçlüklerle çektiği ilk filmi "Tepenin Ardı" ile ulusal ve uluslarası birçok festivalde ödüle layık görülen Emin Alper, Sinema Destekleme Kurulu'nun son kararlarından sonra hislerini böyle ifade ediyor. Ardından bir akademisyen olarak TÜBİTAK üzerinden örnek veriyor: "Bir araştırma projesi yapıyorsunuz dünyanın tüm prestijli dergilerinde yayınlatıyorsunuz, ikinci projeniz TÜBİTAK'tan destek alamıyor. Bunun akademik dünyadaki karşılığı skandaldır."



Haberin devamı için tıklayın.




Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş