Prof. Dr. Naci Görür toplu konut projelerine sert çıktı: Zamansız ve önceliksiz! Deprem uyarısı yapan Görür "Bunca tehlike ve sağlıksız bina varken..." dedi

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, bugün detayları paylaşılan Yeni Evim kampanyası için açıklamalarda bulundu. Görür açıklamalarında konut projelerinin önceliğinin var olan konutların sağlamlaştırılması olduğunu söyledi.

Bugün detayları paylaşılan Yeni Evim kampanyası kapsamında orta gelirli vatandaşlar aylık ortalama 9 bin 720 liradan başlayan ve 55 bin 265 liraya varan taksit tutarlarıyla ev sahibi olabilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası ile orta gelirli kesime yeni konut alımında sağlanacak avantajlar da belli oldu.

Kampanya kapsamında İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

Bugün gerçekleştirilen orta gelirlilerin konut sahibi olmasıyla ilşkin projeye Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"ZAMANSIZ VE ÖNCELİKSİZ "

Görür açıklamalarında deprem tehlikesi varken önceliğini binaların sağlamlaştırılması olduğunu yen konutların daha önceliksiz olduğunu vurguladı. Görür söz konusu ifadelerinde, "Az önce Sn. Bakanlarımız Nureddin Nebati ve Murat Kurum’un “Orta Gelirliye Konut” ve “Yeni Evim” projeleri ve kampanyalarıyla ilgili basın toplantısını izledim, Elbetteki bu tür projelere karşı çıkmak mümkün değil ama deprem kuşaklarında halkımızın can güvenliğini tehdit eden bunca sağlıksız bina varken ve öncelikle bunların deprem dirençli hale getirilmesi gerekirken hükümetimizin gayret ve olanaklarını yeni konut yapma işine vermesini zamansız ve önceliksiz buluyorum. Unutmayalım: yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. Bu hakka en acımasızca ve topluca kasteden en büyük tehlike depremdir. Bir devletin en başta gelen görevi insanlarının can güvenliğini sağlamaktır. Halkımız deprem dirençli kentlerde yaşamayı haketmektedir. Sevgiyle." sitemini dile getirdi. 

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?