Prof. Dr. Alper Çelik 3 yıl meslekten men edildi. İlk kez böyle bir ceza verildi

Prof. Dr. Alper Çelik, ölüme yol açmak gerekçesiyle 3 yıl meslekten men edildi. Çelik’in cezasını Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu kesti. 13 yıl önce kurulan kurul ilk kez bu kadar uzun süreli meslekten men cezası verdi.

Kaynak: İHA

Diyabet, bariatrik ve metabolik cerrahi yapan Prof. Dr. Alper Çelik, ölüme yol açmak gerekçesiyle 3 yıl meslekten men edildi.

Hastalarının ölümüne sebep olduğu iddia edilen diyabet, bariatrik ve metabolik cerrahi yapan Prof. Dr. Alper Çelik, 3 yıl meslekten men edildi.

Çelik, İstanbul’un Şişli ilçesindeki muayenehanesi, Etiler’deki özel hastanesi de dahil hiçbir yerde hekimlik yapamayacak.

Öte yandan Çelik'in, Cevdet Akbulut, Selahattin Serin’in ölümüne sebep verdiği iddia edilmişti. Çelik'in yargılamasının sürdüğü öğrenildi.

Çelik’in cezasını Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu kesti. 13 yıl önce kurulan kurul ilk kez bu kadar uzun süreli meslekten men cezası verdi.

Kurulun kararını dayandırdığı 663 sayılı Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 23’üncü maddesinin yedinci fıkrası (ç) bir yıldan üç yıla kadar meslekten geçici men cezası öngörüyor. Kurul verebileceği en ağır cezaya hükmetti.

Kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre Sağlık Bakanlığı, İstanbul Sağlık İl Müdürlüğü çalışanları arasında Çelik’i koruyanlara yönelik operasyon yaptı. Çelik’in hastanesini denetlemeyen, uygun olmadığı halde onay veren, sorunları görmezden gelenlere de ceza verildi.

Kurul, söz konusu kararını, 20 Aralık 2023’deki toplantısında aldı. Ancak ilgili yazıyı dört ay sonra yazdı. Sağlık İl Müdürlüğü’yse kararı ilgili birimlere 3 Mayıs’ta yolladı.

Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı Fenerbahçe, Galatasaray'ı tek golle mağlup etti Çorlu tren kazası davasında gerekçeli karar Derbi öncesi futbolcular arasında kavga! Fenerbahçe'den üst üste göndermeli paylaşımlar Fenerbahçe'den soyunma odası paylaşımı