Pac-Man'in 'baba'sı hayatını kaybetti!

Efsne oyun Pac-Man'in yaratıcısı Masaya Nakamura hayatını kaybetti.

Pac-Man oyununun 'babası' Masaya Nakamura, 91 yaşında hayatını kaybetti. Bandai Namco şirketinin kurucusu Nakamura, 1980 yılında çıkardığı Pac-Man oyunuyla dünya çapında ün kazandı.



Oyun şirketi Bandai Namco’nun kurucusu Masaya Nakamura, 91 yaşında hayatını kaybetti. Japonya’nın en bilinen oyun şirketlerinden biri olan Bandai Namco, ünlü Pac-Man oyununun da yapımcısı. Sarı bir kafanın labirentte gezerek yemleri yediği aynı zamanda ‘canavarlardan’ kaçtığı basit gözüken Pac-Man oyunu, 1980 yılında piyasaya sürüldü, ardından kısa sürede dünya çapında popülerlik kazandı. Pac-Man’in babası olarak bilinen Nakamura, tasarladığı Pac-Man ile bir çok ödül aldı.



Guiness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en başarılı arcade oyunu olarak geçen Pac-Man’in ‘babası’ Nakamura’nın ölümü şirketi tarafından açıklandı. (DUVAR)




Dries Mertens kariyerine Amerika'da devam edecek Dolar kuru 25 TL'ye düşecek ünlü ekonomist duyurdu Simon Kjaer, Fenerbahçe'ye geri dönme kararı aldı Bu bitki tansiyonu 12/8'e sabitliyor! Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Haritayı gösterdi İstanbul'da yaşayanları uyardı