Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu attı, Milli Takımımız EURO 2024 serüvenine galibiyetle başladı

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu ilk hafta maçında A Milli Futbol Takımımız, Ermenistan'ı deplasmanda Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Alman teknik adam Stefan Kuntz takımını sahaya Mert Günok, Ozan Kabak, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Onur Bulut, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Ferdi Kadıoğlu, Cengiz Ünder, Enes Ünal ve Cenk Tosun ilk 11'iyle sürdü.

Milli takımda Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Salih Özcan, Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci, Umut Nayir, Eren Elmalı, İsmail Yüksek, Samet Akaydin, Arda Güler ve Cenk Özkaçar ise yedekler arasında yer aldı.

İLK YARIDA İKİ GOL SESİ

Mücadelenin 10. dakikasında Ermenistan golü bulan taraf oldu. Sağ kanattan yapılan ortaya ters bir vuruş yapan Ozan Kabak kendi ağlarını havalandırdı. Milli takımımızın bu gole cevabı Feyenoord'da harika bir sezon geçiren Orkun Kökçü'yle oldu. Ceza sahası dışından nefis bir vuruş çıkaran Orkun Kökçü mücadeleye 35. dakikada denge getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

AĞIRLIĞIMIZI SAHAYA KOYDUK

İkinci yarıda rakip kaleye daha fazla yüklenen Milli Takımımız, 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile öne geçti. Kerem Aktürkoğlu, Enes Ünal'ın harika pasında net bir vuruşla kaleciyi mağlup etti ve maçın skorunu belirledi.

Grubun ikinci maçında A Milli Takımımız salı günü Hırvatistan ile karşılaşacak. Ermenistan ise Galler deplasmanına konuk olacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Ermenistan-Türkiye maçında ilk düdük sesi geldi.

10' Maçta gol perdesini açan taraf Ermenistan oldu. Ceza sahası içinde sağ kanattan yapılan ortaya ters bir vuruş yapan Ozan Kabak topu kendi ağlarına gönderdi.

19' Ermenistan ikinci gole yaklaştı. Ceza sahası içinde Spertsyan'ın yerden vuruşunda top Mert'te kaldı.

27' Hakan'ın kullandığı korner vuruşunda Merih Demiral'ın kafa vuruşunda Beglaryan gole izin vermedi.

35' A Milli Takımımız mücadeleye eşitlik getirdi! Orkun Kökçü ceza sahası dışından nefis bir vuruş çıkartarak Beglaryan'ı mağlup etmeyi başardı.

45' Mücadelede ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

46' İkinci yarı başladı. Milli Takımımızda Cenk ve Merih oyundan çıkarken, Kerem ve Salih Özcan oyuna girdi.

57' Hakan, Kerem ile verkaç yaptıktan sonra topu önünde buldu. Ceza yayından şansını deneyen Hakan vuruşunda çerçeveyi bulamadı.

64' Enes'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Kerem kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri havalandırarak skoru 2-1'e getirdi.

72' Mert Günok'tan nefis kurtarış! Briasco'nun volesinde Mert Günok topa iki hamlede sahip olmayı başardı.

Bahar geldi onlar toplamak için akın etti: Kenger Meteoroloji'den 10'larca kente uyarı 3 farkı 11 saniyede görebilenler yüksek IQ'lu Akpınar'la Suphiye Orancı hakkında yeni iddia Yapay zeka derbinin skorunu tahmin etti Ankara'da korkunç gece: 2 ölü var