ORHAN PAMUK'UN BU SÖZLERİ ÇOK TARTIŞILIR: 30 BİN KÜRT, 1 MİLYON ERMENİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR

Ünlü yazar Orhan Pamuk, Türkiye’de bazı “gerçeklerin” dile getirilmediğini belirtirken, “Kimse söylemiyor, o yüzden ben söylüyorum. Türkiye’de 30 bin Kürt öldürülmüştür. Bir milyon da Ermeni” dedi.

İsviçre’de yayınlanan Tagesanzeiger’in “Das Magazin” isimli kültür ilavesine konuşan ünlü yazar, tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

““Ülkenin geçmişindeki kötü olayları yavaş yavaş konuşabilmemiz gerekiyor” diyen Orhan Pamuk’a ‘Ama siz hala konuşuyorsunuz. İlle de başınızı derde mi sokmak istiyorsunuz’ diye soruldu.

Pamuk da “Evet, bunu herkes yapmalı. Burada 30 bin Kürt’ü öldürdüler. Ve bir milyon Ermeni. Ve neredeyse hiç kimse bunu dile getirmeye cesaret edemiyor. O halde ben yapıyorum. Ve bu yüzden benden nefret ediyorlar” diye cevap verdi.
Türkler’e herkesin düşman olduğunu sanan milliyetçilere karşı eleştirel olduğunu belirten Pamuk, “Onlar da benden nefret ediyor” dedi.


HÜRRİYET

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Sabah ve öğle saatlerinde sakın dışarı çıkmayın!