Olimpiyat madalyalı atlet Aslı Çakır Alptekin'den önemli açıklamalar

Gülay Afşar'ın sunduğu Bana Söz Ver programına konuk olan olimpiyat madalyası sahibi atletimiz Aslı Çakır Alptekin, 2016 hedeflerini anlattı.

2012 Londra Olimpiyatları'nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, NTV'nin Bana Söz Ver programında Gülay Afşar'ın sorularını yanıtladı.



İşte Çakır'ın açıklamalarından satırbaşları:



*** Çocukluğumda zorluklar çektim çalıştım olimpiyat şampiyonu olmak hiç kolay olmadi hayatımı verdim. İlkokul dördüncü sınıfta okul takımındaydım bir yarış sonucu  Adem Kaya beni keşfetti. Olimpiyatlarda başarılı olacağına inanıp çalışırsanız herşey olur. Ben olimpiyatlarda heyecandan birinci olduğumu anlamadım.Olimpiyat süresine hazırlanırken ailemle altı ay  görüşemedim, ailem ben heyecanlanmıyayım diye gelmediler'.



*** Ben tamamen olimpiyat'a odaklandım üstümde baskı hissetmedim. İnanarak konsantre olarak gittim. Londra'da piste çıkınca ayaklarım titredi.'



*** Olimpiyat köyünde herkes kendi halinde oluyor. İsteyen istediğini yiyebiliyor, orada rahat olmak önemli olan,Hüssein  Bolt yarışmadan önce fast-food yediğini söyledi.



*** 'Kenya'ya atletlerin nasıl hazırlandığını görmek için gittim, Kenya'da erkek atleti geçince içim rahatladı.



Kros yarışında koşuyorduk ozaman spor ayakkabılar yoktu ayakkabılarım bez olduğu için ayağımı acıttı bende çıkarıp çıplak ayakla koştum. Federasyon başkanı beni yarışın sonucunda yanına çağırıp ayak numaramı sordu. Ve ayakkabı hediye etti, hâlâ saklıyorum.



*** Doping yapmadığıma kimseyi inandıramadım bu yüzden sporu bırakmayı bile düşündüm. Bu süre zarfında unutuldum hiç kimse durumumu sormadı. Cezalı olduğum sürede üniversiteye gittim.'



*** Normal hayatımız hiç olmuyor, çok disiplinli bir hayatımız var. Günde beş saat antrenman yapıyorum vicudumu çok zorluyorum, bizde saliselerin bile çok önemi var antrenmanlarda üç dört defa Türkiye rekoru kırdığımı biliyorum.



*** Eşimle antrenör- öğrenci ilişkisi yaşıyoruz, eşimin antrenörüm olması beni çok rahatlatıyor. İhsan da atlet ama kariyerini benim için feda etti diyebilirim.



Atletizm'de Ortalama 35 yaşına kadar gidiliyor,  2016 Rio'dan sonra atletizmi bırakmayı düşünüyorum. 2016 Rio'da 1500 metrede üç atletizimde madalya alınabilir.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?