Öğrencilere yaz tatili öncesi büyük müjde! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren haberi Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer açıkladı: Telafi eğitimi olacak mı?

Milyonlarca öğrenci ve velinin merakla beklediği müjdeyi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Ramazan Bayramı sonrası gözler açıklama için MEB’e çevrilmişti. 3 aylık yaz tatilini sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler için sevindiren haber geldi. MEB yaptığı son dakika açıklamasıyla okulların ne zaman kapanacağını duyurdu. Peki, yaz tatili ne zaman başlıyor? Telafi eğitimi olacak mı?

Nisan ayındaki bir haftalık ara tatil, Ramazan bayramı tatili derken artık gözler iyiden iyiye yaz tatiline çevrildi. Ancak milyonlarca öğrenci yaz tatilinin ne zaman olacağını merak ediyordu. MEB tatil takvimini açıklamadan önce merak konusu olan tarih netleşti. Öğrenciler bu tarihte 3 aylık tatile çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde çalışmaların sonuna gelen Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğrenciler için sevindirici haberi de duyurmuş oldu. 18 milyon öğrenciyi ilgilendiren yaz tatilinin tarihi de duyurulmuş oldu. Öğrenciler de sevinçten havalara uçtu.

Dünyanın uğraştığı büyük salgın Koronavirüs sürecinden şüphesiz en çok etkilenen birimler arasında eitim sektörü yer alıyor. Ancak yeni dönemde uzaktan eğitim yerine tamamen yüz yüze eğitime geçilmiş durumda. Yapılan tüm çalışmalar ve tedbirler sonrasında milyonlarca öğrenci okuluna kavuşmuştu.

Tüm çalışmalar sonucu da öğrenciler sıkı bir tatili hak etti. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ilk olarak bir haftalık nisan ayı ara tatiline çıktı. Tatilden dönüşü bir hafta sonrasında ise Ramazan Bayramı tatili verildi. Ramazan Bayramı tatili dönüşünde ise öğrencilerin gözü kulağı yaz tatilindeydi. Sevindirici haber ise MEB’den son dakika açıklaması olarak geldi.

MEB Son dakika açıklamasında milyonlarca öğrencisine müjdeyi verdi. MEB son dakika açıklamasına göre milyonlarca öğrencinin yapacağı 3 aylık tatilin tarihi netleşti. Peki MEB bu tarihi hangi gün olarak duyurdu. İşte cevabı ve kesinleşen tarihin tüm ayrıntıları…

Yaz Tatilinde Öğrenciler Çalışacak Mı? Yaz Okulu Uygulamasında Koronavirüs Sürecine Bağlı Ders İşlenecek Mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasına göre; yüz yüze eğitim politikasını sürekli savunan ve geldiği dönemden beri uygulayan Mahmut Özer öğrencilere sevindiren açıklamayı da yaptı. Yaz tatilinin başlangıç tarihini duyurdu. Yaz tatilin başlangıç tarihinin duyurulmasıyla Koronavirüs sürecinde geride kalan ders işlenmeyen dönemin telafisinin olup olmayacağı soruları soruldu.

Milyonlarca öğrenci tatil tarihini aramasını yaparken milyonlarve veli ise telafi eğtiminin olup olmayacağını soruyor. Ancak MEB tatil tarihi dışında herhangi bir telafi eğitimi açıklamasında bulunmadı.

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK?

Ara tatil ve peşinden Ramazan Bayramı tatili yapan öğrenciler 17 Haziran 2022 tarihinde 3 aylık yaz tatiline çıkacak. Öğrenciler kesin tarihin belli olmasından sonra bu haber karşısında havalara uçtu.

Bakanlık telafi eğitiminin olup olmayacağını yönelik herhangi bir açıklama yapmazken eğitim öğretim faaliyetlerine 3 aylık ara verilecek. Ayrıca aktarılan son dakika bilgisine göre de 2022 – 2023 eğitim sürecinin Eylül ayında tekrar başlayacağı da aktarıldı.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu