Nicolo Zaniolo transferine dair tüm detayları belgelerle anlattı

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur tv100'de önemli açıklamalarda bulundu. Zaniolo'nun transferine ilişkin detayları anlatan Erden Timur, Cemalnur Sargut ile görüntüleri hakkında da konuştu.

tv100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a bu hafta iş insanı ve Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur konuk oldu.

Erden Timur, Galatasaray ve Türk futboluna dair birçok konuda Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

ÇOK KONUŞULAN AÇIKLAMA HAKKINDA İLK YORUM

Ligin ilk haftalarında Alanyaspor maçının ardından basın toplantısında konuşan ve 'bu ligi bitirmeyiz' diyen Erden Timur o günkü açıklamalarının yanlış olduğunu kaydetti.

Timur, ''O maç sonrasında çıkmak yanlıştı, çok sinirliydim. Bir daha da çıkmadım. Bizim de tecrübesizliğimiz... Kasıt, bu lig bu şekilde nasıl biter idi. Benim söylediğim şey maksadını nasıl aştıysa, bunun sürekli gündeme gelmesi de maksat dışında. Eşim, 'Kendini gördün mü?' dedi. Bir arkadaşım söyledi, 'Ben bunu demedim' dedim. Birlikte izledik, demişim. Bu sanırım beni yıllarca takip edecek. İnsanın hissiyatını ifade etmesi bence çok doğru ama söylemek istemediği bir şeyi söylemesi ve sonrasında bunun hakkında özür dilemesi de doğru'' dedi.

ZANIOLO TRANSFERİNİ BELGELERLE ANLATTI

Nicolo Zaniolo'yu bonuslarla birlikte toplam 30 milyon Euro'ya kadrosuna katan Galatasaray'da merak edilen bir başka konu İtalyan yıldızın sözleşmesinde yer alan bonus maddeleriydi.

tv100 ekranlarında Zaniolo'nun transferine ilişkin detayları anlatan Erden Timur, ''Zaniolo'nun sözleşmesindeki bonuslar... 526 bin Euro, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırsak, Zaniolo'nun da bu maçların %50'sinde oynaması gerekiyor. Bunun tekrarlanması durumunda da aynı bonus. Çeyrek finale kalırsa yine 1 milyon, yarı finale kalırsa 1,5 gibi... Bu gibi, turnuva başarısına ve bu turnuvalarda Zaniolo'nun oynadığı maçların yüzdesine bağlı olarak bonuslar toplanırsa 30 milyon oluyor'' şeklinde konuştu.

''BUNLAR YAPIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR''

Erden Timur, Cemalnur Sargut ile görüntüleri hakkında ise şunları söyledi:

''O bir mevlit… Bunu Galatasaray seçimlerinden önce çıkarmışlardı. O da Kenan Rifai Büyükaksoy’un mevlidi. Kenan Rifai Büyükaksoy’da Galatasaray Lisesi mezunu, Atatürk’ün Millî Eğitim Bakanlığı teklif ettiği, herhalde 8 ya da 9 dil bilen bir büyük bir insan. 

Yok, bunlar yapıştırılmaya çalışılıyor ama benim anne tarafımda da baba tarafımda da Alevilik vardır. Ne gereği var böyle şeyleri insanı böyle şeyleri ifade etmeye bırakılmasında. Bunlar acımasızca işler, insanların bana yapıştıracağı en son şey o dur diye düşünüyorum.''

''ICARDI VE ZANİOLO TRANSFERİNDE FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ''

Icardi ve Zaniolo transferinde Fenerbahçe ile yarıştıklarını belirten Başkan Vekili, "Icardi transferinde de Fenerbahçe devreye girdi, Zaniolo'da da böyle oldu. Sonucunda biz aldık. Bunu söylemek zorunda olduğum için söylüyorum. Her şey söylendi. Efendilikten dolayı ses çıkarmıyoruz, bari ses etmeyin. Bu haberlerin de çıkarıldığını biliyorum. Menajerlerle aracılığı olan insanlar çıkarıyor'' ifadelerini kullandı.

''MEVCUT POZİSYONLARIN HEPSİNE BAKILSIN''

Erden Timur yabancı hakemle konusuyla ilgili, "Şunu niye yapmıyoruz anlamıyorum. 3 büyük takım da uluslararası hakem seçsin ve bir hakem triosu tarafsız olarak baksın. Mevcut pozisyonların hepsine bakılsın. Yabancı hakem olsun dedik. Belirli sayıda Türk hakem olsun belirli hakemler yabancı olsun. Farklı yöntemler denemek gerekiyor" açıklamasında bulundu.

GAYRİMENKUL PROJESİ

Gayrimenkul projeleriyle ilgili ise Erden Timur, "Burak başkanın zamanında böyle bir şey iletmiştik. Dursun başkan da önceki döneminde gayrimenkul prjeleri yapan kişidir. Onun da başkan olmasıyla bunlara hız verildi. Galatasaray'ın yaklaşık 400-450 milyon dolar civarında bir fona ihtiyacı var. Bunu sağlamadığınız sürece çözmüş olmuyorsunuz. İnsanın ilk amacı şampiyonluktan önce bunu çözmek olur. Dersin bunu yapamam dersen istifa edersin, kabul ediyorsun bunu çözmekle yükümlüsün. İstifa etmiyorsan da seçime gidersin. Biz, parasıyla gayrimenkul aldık ve üzerinden Galatasaray olan bir gayrimenkul aldık. Ana faaliyetinden para kazanmıyorsan faaliyet dışı bir alandan para kazanman gerekiyor. Sonrasında da ana faaliyeti kârlı hale getirmeniz lazım" dedi.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Miha Zajc kredisini tamamen tüketti Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400 Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Gece yarısı kırmızı karınca operasyonu