Nazım Hikmet CIA’nın Türk Casusuna ne dedi?

CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever’le Aykırı Sorular, hararetli bir tartışmaya sahne oldu.

Eski MİT görevlisi, yazar ve Sovyetolog Enver Altaylı’nın konuk olduğu programda, Soğuk Savaş yıllarındaki Türk milliyetçiliği, o dönem CIA adına casusluk yapan Türkmen asıllı Ruzi Nazar’ın hayatı üzerinden tartışıldı.



CIA’de 40 yıl boyunca görev yapan Türkmen asıllı Ruzi Nazar’ın Sovyetler Birliği’nin dağılması için verdiği mücadeleyi Enver Altaylı kitap haline getirmişti. Enver Altaylı programın bir bölümünde Ruzi Nazar’ın Moskova’dayken bir araya geldiği Nazım Hikmet ile aralarında geçen diyaloğu, program sırasında hararetli bir şekilde ayağa kalkarak anlattı.



Programın son bölümündeyse Enver Aysever, Altaylı’ya; Türk Milliyetçiliğinin Amerikan Emperyalizmi’ne hizmet edip etmediğini” sordu. Altaylı, soruyu Türkiye’nin ve Amerika’nın çıkarlarının paralel olduğunu söyleyerek soruyu yanıtladı. İşte, programın videosu;






Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?