MÜYORBİR: Dijital mecralardan 21 kuruş alan üyelerimiz var, bunu hak etmiyoruz

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Burhan Şeşen, MÜYORBİR’in dijital müzik platformlarını lisanslama faaliyetlerinden ayrılma sebepleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu; "Dijitalde kalmak demek, yorumcunun değil yapımcının yararına çalışmak demektir. Üyelerimiz yüzde 10’dan çok daha fazlasını hak ediyor. Her kim ki üyelerimize “MÜYORBİR’i tekrar dijitale sokacağız” diyorsa, bilin ki sizlerin değil, yapımcıların sözcülüğünü yapıyordur."

Göreve geldikleri günden beri MÜYORBİR’in dijital müzik alanında kalmasının her geçen gün üyelerin aleyhine işleyen bir süreç haline geldiğini belirten Şeşen MÜYORBİR adına şöyle konuştu; 

"MÜYORBİR, dijital mecra lisanslamasından 2017’de yapılan Olağan Genel Kurul’daki karar ile çıktı. MÜYORBİR’in dijitalden çıkması ile gelir kaybına uğradığı söylentisi tamamen gerçek dışıdır. Yaklaşık 1000 üyemizin aldığı dijital hak edişler 100 liranın altında. Hatta dijital mecralardan 21 kuruş alan üyelerimiz var. Biz bunu hak etmiyoruz. Dijital mecra gelirlerinin yüzde 90’ının yapımcıda kaldığı, sadece yüzde 10’unun yorumcuya gideceği bir sistem kabul edilemez."Üyelerimiz yüzde 10’dan çok daha fazlasını hak ediyor. Her kim ki üyelerimize “MÜYORBİR’i tekrar dijitale sokacağız” diyorsa, bilin ki yorumcuların değil, yapımcıların sözcülüğünü yapıyordur. 29 Eylül’de yapacağımız Genel Kurul'da üyelerimiz “MÜYORBİR dijital mecra lisanslamasına devam etsin yönünde bir karar çıkarsa elbette Genel Kurul iradesine göre yönetim bunu uygulayacaktır."

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı Operasyon: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi! Farklı kişilerden 9 çocuğu var: İşte 23 yıllık eşi 63 yaşındaki kadının bakirelik sorusu olay oldu! Merkez Bankasının nisan ayı faiz kararını açıkladı Yüksekova'daki yılan adası görüntülendi!