'Mutlu olmak için bütün şartlar hazır!'

Sayım Çınar İzzet Köseoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Alanya’nın güzellikleri, turist profilleri, korona günlerinde turizm... Alanya’yı keşfetmenin tam zamanı gibi görünüyor.

Sayım Çınar, İzzet Köseoğlu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Alanya’nın güzellikleri, turist profilleri, korona günlerinde turizm... Alanya’yı keşfetmenin tam zamanı gibi görünüyor.

Sayım ÇINAR / 

'Mutlu olmak için bütün şartlar hazır!'

Genç girişimci bir turizmcisin. Kaila Beach Otel özel bir konaklama deneyimi sunuyor misafirlerine. Korona günlerinde turizm nasıl?

Bu yıl öncelikle hepimiz için zor bir sene oldu, zor bir başlangıç yaptık. Anlık gelişmeler yaşadık sürekli. Günlük haftalık planlara ağırlık verdik biz de. Sertifika programını ekledik. Devletimizin kurallarını uyguluyoruz. Kapasite, deniz başındaki şezlonglar. Dezenfektasyon durumunu çok önemsiyoruz. Sertifikanın bütün gereklerini yapıyoruz.

Personel belli ki dersine iyi çalışmış.

Sektörde eski olmanın avantajlarını yaşadık. Kendimize güvenli bir şekilde hareket ettik. Alanya Turizm Tanıtım Vakfındayım. Orada da çok çalıştık, çok konuştuk: İnsanları personeli müşteriyi düşünerek alanlarımızı açtık. Çok ciddi sayıda turizm emekçisi var. Bu insanları işsiz bırakamayız. Buna göre planlar yağmak zorundayız.

Alanya daha çok Alman, Rus turistleri ağırlıyor, Kuzeyliler de geliyor sık sık. Gelen yabancı turist sayısında değişiklik olmuş olmalı.

İlk başlarda Rusya konusunda endişelendik. Lokomotiflerden biri Rus turist. 2015 - 1016 krizlerini aşıyorken şimdi de koronayı yaşadık. Ama bugün bakınca çok fazla şey değişmedi. Sadık ülkeler ve misafirler gelmeye devam ediyor.

Alman turistlerin farkı nedir? Otelde de gözlemledim, en iyi uyum sağlayan onlar olmuş kurallara.

Sistemli oluşları turist olmalarını da etkiliyor. Belli kurallar çerçevesinde hizmet verdiğinizde onlar da mutlu oluyor. Onlar da sisteme hemen uyum sağlıyor.

Yerli turist konusunda görüşlerin nelerdir? Alanya’yı ne kadar farkındayız?

Dinamik bir yer Alanya. Futboluyla, yazarıyla, gazetecisiyle, sanatıyla, doğal güzellikleriyle. Renkli bir şehiriz, sanatıyla, tarihiyle, sporuyla müthiş bir yerdeyiz. Yerli turist de bunu her gün daha iyi anlıyor. Burayı yaşamak gerek. Yaylasını, kalesini görmek gerek. En zor grup Türk misafirlerdir demişti bir rehber. Kendimizi mutsuz etme eğilimimiz var. Mutsuzluk bir netice değil tercihtir, bu benim hayat mottom. Yerli turistlerimizi de mutlu olmaya davet ediyoruz Alanya’mızda. Şehir hayatı herkesi çok yoruyor ama Alanya kendimizi yenilemek için iyi bir destinasyon.

Alanya’ya ilk kez gelecek olan misafirler için önerilerin nelerdir?

Renkli ve dinamik bir şehre hazır olun. En güzel yemekler, en güzel doğa, en güzel doğa sporları onları bekliyor. Denizimiz müthiş. Köprülü kanyon, trekking... günbatımı müthiş, sırf bunun için bile gelinebilir. Koronanın etkilerini burada minimum düzeyde yaşayacaklarını söyleyebilirim.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Miha Zajc kredisini tamamen tüketti Dünya ısınıyor, ons altın ise rekora koşuyor: 2400 Zamanaşımına uğrayan hesaplarla ilgili yeni karar Gece yarısı kırmızı karınca operasyonu İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapalı