Milliyet'teki görevine neden son verildi?

Medyatava, Serkut Bozkurt'a sordu!

Geçtiğimiz mart ayında posta.com.tr’deki Yayın Koordinatörlüğü görevinden ayrılarak milliyet.com.tr’nin İnternet Yayın Yönetmenliği'ne getirilen Serkut Bozkurt’un görevine son verildi.



Karar, Bozkurt’a geçtiğimiz cuma günü tebliğ edilirken, Demirören Medya Grubu işten çıkarma nedeninin ‘uyum sorunu’ olduğunu belirtti.



Ancak Demirören Grubu’nun Bozkurt’la yollarını ayırma gerekçesi, 4 hafta öncesine dayanıyor…



Peki ne oldu da 2 ay önce göreve getirilen Bozkurt’un görevine ani bir şekilde son verildi?



Medyatava, bu sorunun yanıtını Serkut Bozkurt’a sordu!



MT: Ne oldu da 2 ay gibi kısa bir sürenin ardından ani bir kararla görevinize son verildi?



Serkut Bozkurt: "2 ayın ardından ‘uyum sorunu’ nedeniyle yollarını ayırmaya karar verdiler. Ama bu uyum sorununun temelinde de sayfada kalma ve tıklanma oranı arttı. Hal böyle olunca ‘uyum sorununun’ ne olduğunu da anlamadım açıkçası.



‘Uyum sorunu’ diye söylendi ama mesele aslında 4 hafta önceki Can Dündar haberinden sonra patronlar nezdinde yaşanan sorun oldu. Bu arada ben bu sıkıntının ardından istifa edeceğimi söylemiştim. Fakat onlar ‘işten çıkardık’ diye söylemişler… Haber merkezindeki arkadaşlarımla çok güzel bir şekilde çalışıyorduk. Ama patronlar ‘uyum sorununu’ gerekçe göstererek yollarını ayırma kararı aldılar. Onların tercidir.



Ayrıca kurumsal mailimi kapattıkları için şirketteki arkadaşlarıma veda edememiştim. Sizin sayenizde onlara da Allah’a ısmarladık demiş olayım.”



Ne olmuştu?



6 Mayıs 2016 tarihinde Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a Çağlayan Adliyesi önünde yapılan silahlı saldırı haberi, milliyet.com.tr’nin internet sitesinde yer aldıktan kısa bir süre sonra yayından kaldırılmıştı.



Demirören Medya Grubu’nun haberden duyduğu rahatsızlık nedeniyle yayından kaldırıldığı bilgisi medyaya yansıyınca ise grup, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanlamış ve teknik bir nedenden dolayı habere erişilemediğini öne sürmüştü.





Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com




Galatasaray, Alanyaspor'a gol yağdırdı İsmail Kartal, Rade Krunic'ten memnun değil Trabzonspor'dan, Altay Bayındır'a teklif saniyeler içinde topraktan ayrılacak! Hasan Arat'ın ilk tercihi Mircea Lucescu Mahsun Kırmızıgül öldü mü?