Milliyet'in icra kurulu üyesi ile yazarının 'mutfak kursu' konuşması Ergenekon dosyasına nasıl girdi?

Gazetenin icra kurulu üyesine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yöneltilen sorular, bugün bir köşe yazısında yer aldı.

Hürriyet yazarı Sedat Ergin, bugünkü köşesinde Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen'e Ergenekon soruşturmasında sorulan soruları okuyucuyla paylaştı.



Mergen'e "Görüşme yaptığınız Meral isimli şahıs kimdir? Görüşmede bahsettiğiniz konu nedir" sorularının yöneltildiğini belirten Ergin'in köşe yazısı şu şekilde:



 Füzyon mutfak kursu Ergenekon soruşturmasına nasıl girdi?



“GÖRÜŞME yaptığınız Meral isimli şahıs kimdir? Görüşmede bahsettiğiniz konu nedir?”



Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulaması sırasında Ergenekon terör örgütü şüphelisi olarak ifadesi alınan dönemin Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen’e yöneltilen sorulardan ikisi bunlardı.

Bir polis memuru, soruyu yöneltmeden önce Mergen’e Meral isimli muhatabıyla yaptığı telefon konuşmasının deşifresini okudu.

Polislerin şüphelenmesine yol açan 19 Mart 2009 tarihinde saat 11.38’de gerçekleşmiş olan konuşma şöyle:

Meral: Pazar Günü katılıyorsun...

T. Mergen: Tamam, yani katılıyorum... Peki bu şey, bir ücret falan...

Meral: Onunla çok şey konuşamadım da, o yedi kişi onun için mi o kadar yedi oldu. Onu bilmiyorum, ondan sonra bu Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen var, onun karısı gelecek, Epi öyle o... Eczacıbaşı’nın CEO’su Erdal Karamercan var, onun karısı Burçin gelecek. Ondan sonra bir kişi daha gelmek istiyormuş. Bir yabancı, Burçin’den duymuş da...

T. Mergen: Peki böyle yani dışarıdan bir kişiyi falan açık mıdır, ben şimdiye kadar bir şey...”

Polis memuru, telefon konuşmasını bu şekilde aktardıktan sonra yukarıdaki soruları yöneltti. Düzenlenen resmi tutanağa göre, Mergen şöyle yanıt verdi:

“Meral Tamer çok yakın bir arkadaşımdır. Yemek konusunda alacağım dersle ilgili yaptığımız görüşmedir. Görüşmede isimleri geçen kişiler de benimle birlikte ders alacak kişilerdir”.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar