Meteoroloji'den birçok ile fırtına ve kuvvetli yağmur uyarısı. İşte yağışların sona ereceği tarih

Türkiye'de bu sene bahar mevsimi yaşanmadığı gibi yaz aylarının başlangıcı da yağışlı ve serin geçiyor. Meteoroloji'nin yyaınladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yurdun birçok yerinde sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. Yağışlar salı gününe kadar sürecek. Zaman zaman fırtına da etkili olacak. Meteoroloji yarın için 26 ile 'renk kodlu' uyarı verdi.

Meteoroloji'nin yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre, yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve kuvvetli sağanak yağışlar etkisini sürdürecek. Özellikle yurdun güney kesimlerinde 'kuvvetli yağış' bekleniyor. Yurdun güneydoğu kesimlerine ve Batı Akdeniz denizlerine de şiddetli fırtına uyarısı yapıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA

Rüzgarın; yarın (Cuma) sabah saatlerinde Bitlis, Van’ın güneyi, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde, zamanla Mardin’in doğusu, ,Siirt, Muş, Van, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güneyinde, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar (40-61 km/saat) ve yer yer fırtına (61-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı Akdeniz’in batısında rüzgarın yarın (24.06.2022 Cuma) akşam saatlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT

Yarın (Cuma) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Konya’nın güneyi, Karaman, Niğde, Isparta, Antalya’nın doğusunun iç kesimleri, Adana’nın kuzey kesimleri, Mersin’in iç kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın güneydoğusunda beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Fırtına ve sağanak yağış uyarılarını peş peşe yayımlayan Hava Tahmin Merkezi, 26 il için de renk kodlu uyarı verdi.

Meteoroloji'nin 'sarı kodlu' uyarı verdiği iller şu şekilde:

Adana, Ağrı, Bitlis, Bolu, Erzurum, Hakkari, Isparta, Mersin, Kastamonu, Konya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Niğde, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Van, Karaman, Şırnak, Karabük, Osmaniye, Düzce.

Meteoroloji'nin 'turuncu kodlu' uyarı yayımladığı iller ise şu şekilde:

Kastamonu, Zonguldak, Bartın.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?