Lider Galatasaray, Giresunspor'u deplasmanda 4-0 mağlup ederek galibiyet serisini 10 maça çıkardı

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Giresunspor'u 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Lider Galatasaray rakibini Mertens, Dubois, Rashica ve Yunus Akgün'ün golleriyle 4-0 mağlup etmeyi başardı ve galibiyet serisini 10 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla puanını 48'e yükseltirken, yeşil-beyazlılar 21 puanda kaldı.

Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Ümraniyespor'u ağırlayacak. Giresunspor ise Kasımpaşa deplasmanına konuk olacak.

BU GALİBİYET REKORLARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Giresunspor maçından üç puanla ayrılan Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonda üst üste 10. galibiyetine ulaştı.

Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce bir sezon içinde en fazla 9 maçlık galibiyet serisi yaşamıştı. Galatasaray, Süper Lig'de Mustafa Denizli yönetiminde 1987-1988 sezonunda, Fatih Terim idaresinde ise 2011-2012'de üst üste 9 galibiyet elde etmişti.

Okan Buruk bu sonuçla aynı zamanda Galatasaray'ın başında ligde bir sezonda üst üste 10 galibiyet gören ilk teknik direktör unvanına da sahip oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Giresunspor-Galatasaray mücadelesi başladı.

9' Galatasaray tehlikeli geldi. Icardi'nin ceza sahası içi sağ çaprazından sert vuruşunda Onurcan gole izin vermedi.

20' Oliveira şansını ceza sahası dışından denedi, Onurcan topu rahatlıkla kontrol etti.

24' Giresunspor gole yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Arias'ın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

44' Galatasaray'ın kazandığı penaltıda topun başına geçen Icardi, Onurcan'ı geçemedi.

45+3' Galatasaray, Mertens ile öne geçti. Onurcan'ın büyük hatasını affetmeyen Mertens sarı-kırmızılı ekibi 1-0 öne geçirdi.

45' İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

46' İkinci yarı başladı.

48' İkinci yarıda ilk tehlike Giresunspor'dan geldi. Sainz'in ceza sahası dışından vuruşunda top çerçeveyi bulmadı.

60' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Icardi'nin pasında ceza sahası dışından mükemmel bir vuruş çıkaran Dubois skoru 2-0'a getirdi.

78' Galatasaray üçüncü gole çok yaklaştı. Kadir'den sıyrılan Rashica, Onurcan ile karşı karşıya kaldı ancak net fırsattan yararlanamadı.

88' Galatasaray'dan bir gol daha! Savunmada yapılan hatada fileleri havalandıran Rashica, sarı-kırmızılı formayla Süper Lig'de ilk gol sevincini yaşadı.

90+5' Galatasaray'da bu kez Yunus Akgün sahneye çıktı. Ceza sahası içinden uzak direğe yerden çok iyi bir vuruş yapan Yunus Akgün skoru 4-0'a getirdi.

Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu