Lena Chamamyan: Bu konser sürprizlerle dolu

Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan, Türkiye konseri öncesinde hayranlarına seslendi.

Suriye’nin ödüllü caz müzisyeni Lena Chamamyan, 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında 15 Mayıs Cuma gecesi İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda dinleyicileriyle buluşuyor.



Suriye’de iç savaş başladığında memleketinden ayrılmak zorunda kalan ve Paris’e yerleşen Ermeni asıllı Suriyeli sanatçı Lena Chamamyan, vatan özlemini şarkılarına taşımanın onu güçlendirdiğini vurguluyor. Suriyeli etnik caz sanatçısı, İstanbul’da vereceği konser öncesi hayatında yaşadığı zorlukların müziğine ve sesine derinlik kattığını açıkladı.



Chamamyan: Bu konser sürprizlerle dolu



Güçlü insanların her zaman zorlu bir geçmişinin olduğunu ve böyle zamanların sanatçıyı beslediğini ve deneyim kazandırdığını belirten Chamamyan, “Her yaş aynı zamanda farklı bir acı da barındırır. Kolay bir hayatım olsaydı sesim, ruhum, müziğim asla bu kadar derin olamazdı. Ben bir savaşçıyım, kocaman kalbi ve sesiyle bir savaşçı. Böyle olmasının benim için bir hediye ve hazine olduğuna inanıyorum. Gurur duyuyor ve şükrediyorum" dedi ve ekledi: Bu konser sürprizlerle dolu, Türk dinleyicilerimle buluşacağım için sabırsızlanıyorum."



Dünya sahnelerinde konuşulan performanslar sergiledi



Hayatındaki birçok zorluğa rağmen, Ortadoğu’nun dünyaca ünlü sayılı kadın sanatçılarından biri olan Lena Chamamyan’a 2008 yılında Avusturya basını tarafından, 'dünya müziği şarkıcısı' dalında beş yıldız verildi. Arap toplumundaki en etkili 500 Arap arasında yer alan Chamamyan kariyeri ödüllerle dolu bir isim. Sanatçı bu güne dek Hal Asmar Ellon, Shamat ve Ghazal El-Banat adlı 3 albüme imza attı. Fransa, Avusturya, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Rusya ve Kanada gibi ülkelerin önemli sahnelerinde müzik camiasının dikkatini çeken sahne performanslarıyla da adından sıkça söz ettirmiş durumda.



Chamamyan'ın 15 Mayıs'taki konseri için biletler Biletix gişeleri ve biletix.com'da satılıyor.




CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar