Kripto piyasasında sert düşüş! Kripto paralar neden geriledi? Bitcoin neden düşüyor?

Bir süredir ani düşüşlerini toparlamaya çalışan Bitcoin, gece saatlerinde 44 bin 898 dolara kadar yükseldi. Sabah saatlerinde yükselişine devam eden Bitcoin, Çin’den gelen açıklamayla birlikte geriledi. Çin hükümetinin kripto para madenciliğine yönelik olarak yaptığı proje yatırımlarını yasaklamasıyla birlikte, Bitcoin 2 saatte 40 bin dolar sınırına geldi.

Bitcoin, kayıplarını toparlamaya çalışırken bir darbe de Çin hükümetinden geldi. Çin Merkez Bankası kripto paralarla ilgili finansal aktivitelere ağır yaptırımlar uygulayacağını bildirdi. Bu açıklamanın ardından ise Bitcoin, 2 saatte yaklaşık 150 milyar dolarlık düşüş yaşadı. Yatırımcılarını endişelendiren Bitcoin’in tekrar yükselip yükselmeyeceği de merak konusu oldu.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Çarşamba günü kısa bir süreliğine 40 bin doların altına gerileyen Bitcoin, buradan gelen tepki alımlarıyla yönünü yukarı çevirdi.

Bitcoin dün gece 44 bin 898 dolara yükseldi ancak sabah saatlerinde 44 bin 100 dolara geriledi.

Ardından saat 11.30'da Bitcoin 45 bin dolarlık kritik seviyenin üzerine tırmandı. Ancak bu esnada Çin'in kripto para madenciliğine yönelik projelere yatırım yapmayı ve Çin vatandaşlarının yabancı kripto para borsalarında işlem yapmasını yasakladığı haberi uluslararası basında yer aldı.

Haberin yayılmasından sonra Bitcoin, 1 saat içinde 42 bin 972 dolara kadar geriledi.

Çin Merkez bankası bunun yanında kripto paralarla ilgili finansal aktivitelere yönelik ağır cezalar uygulanacağını da bildirdi.

Çin haberi öncesi 3 bin 112 dolar civarında seyreden Ethereum da 2 bin 800 dolara düştü. Ethereum’un günlük değer kaybı yüzde 8,89’a yaklaştı.

Dün sabah 80 doları zorlayan Avalanche (AVAX) ise gelen kar satışlarıyla bu sabah düşüşe geçti. Çin haberinin ardından AVAX da 70 doların altına geriledi.

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 92'si dolar bazında değer kaybı yaşadı. Çin açıklamasının ardından kripto paraların toplam piyasa değeri 1 saatte 2 trilyon dolardan 1.9 trilyon dolara düştü.

CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun