Koza'da tarihi açılış!

20. Adana Altın Koza Film Festivali'nin Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın damgasını vuracak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 20’ncisi düzenlenecek Altın Koza Film Festivali, 16 Eylül Pazartesi tarihi bir açılışa sahne olacak. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ‘Dört Yapraklı Yonca’ olarak anılan Türkiye sinemasının dört büyük kadın oyuncusu Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın’ın festivalin açılışı vesilesiyle Adana’da olacağını duyurdu. 



2014 yılında Türkiye sinemasının, 100. yılının kutlanacağına dikkat çeken Zihni Aldırmaz, Şoray, Girik, Koçyiğit ve Akın’ın sinema tarihimizdeki en önemli kilometre taşları olduklarına ifade ederek; “Bu dört sanatçımız, sadece belli karakterlere hayat veren profesyoneller değil. Büründükleri her rol, sanki gerçek bir karaktermiş gibi bizimle birlikte, bizim içimizde yaşamaya devam ediyor. Onlar sadece sinemamıza değil, yaşamlarımıza da damgasını vurdu” şeklinde konuştu.



Altın Koza’nın açılışı 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.30’da Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Açılışa, Göksel de eski Türk filmleri müziklerinden seçtiği repertuvarla sahne alacak. Festival 22 Eylül’e kadar devam edecek.


Esra Ezmeci'den erkeklere 10 seks önerisi CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Ünlü oyuncu eşcinsel olduğunu açıkladı!