Koronavirüs salgınında yeni panik. Virüsün yeni alt varyantı BA.2 Yunanistan'da tespit edildi! Türkiye de tehdit altında.

Koronavirüs salgını dünya genelinde can almaya devam ediyor. Koronavirüs etkisini varyantlarla gösteriyor. Yunanistan'da Kovid-19'un Omicron varyantının alt varyantı BA.2'ye (BA.2.75.2) (Centaurus) ilk kez rastlandığı açıklandı. Yunanistan'da yeni varyantın çıkması Türkiye'nin de tehdit altında olduğunu ortaya koydu. Okulların açılması ile de veli ve öğrenciler de panik yaşıyor.

Yunanistan, ülkede Kovid-19'un yeni alt varyantı BA.2 tespit edildiğimi açıkladı.

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumundan (EODY) yapılan açıklamaya göre, 5-11 Eylül haftasında ülkede toplam 33 bin 590 yeni vaka tespit edildi.

Böylelikle, salgının başından beri görülen vaka sayısı 4 milyon 838 bin 811'e yükseldi.

Aynı hafta Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 129 oldu. Salgının başından bu yana, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 32 bin 894'e ulaştı.

22 Temmuz – 4 Eylül tarihlerinde 664 örnekte yapılan incelemede ise bir BA.2 (BA.2.75.2) vakasına rastlandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki mesafenin yakın olması, turistik ziyaretler, gurbetçilerin Türkiye'ye gelirken Yunanistan'a uğraması yeni varyant konusunda Türkiye'nin de alarma geçmesi gerektiğini ortaya koydu.

Okulların açılması ile toplu taşımalardaki yoğunluk artarken sınıflardaki durum da öğrenci ve velilerde tedbirlerin artırılmasına neden oldu.

Bahar geldi onlar toplamak için akın etti: Kenger Meteoroloji'den 10'larca kente uyarı 3 farkı 11 saniyede görebilenler yüksek IQ'lu Akpınar'la Suphiye Orancı hakkında yeni iddia Yapay zeka derbinin skorunu tahmin etti Ankara'da korkunç gece: 2 ölü var