Koray Candemir: Sahneye çıkmak için yanıp tutuşuyorum

90'larda Kargo ile başladığı yolculuktan beri Türk rock müziğinin en ikonik seslerinden biri haline gelen Koray Candemir, solo albümü öncesi Yine adlı bir sonbahar şarkısı yayınladı. ‘Şairin Elinde’, ‘Renklerin İçinde’, ‘Nefesini Tut’,‘Yıdızların Altında’ gibi her biri hit olmuş şarkıların etkileyici sesi Koray Candemir, MedyaTava'dan Gizem Ertürk'e özel açıklamalarda bulundu.

GİZEM ERTÜRK / MEDYATAVA

90'larda Kargo ile başladığı yolculuktan beri Türk rock müziğinin en ikonik seslerinden biri haline gelen Koray Candemir solo albümü öncesi üçüncü teklisi Yine'yi yayınladı.

‘Şairin Elinde’, ‘Renklerin İçinde’, ‘Nefesini Tut’,‘Yıdızların Altında’ gibi her biri hit olmuş şarkıların etkileyici sesi Koray Candemir, uzun süren sessizliğini 2020 yılında çıkan “İhtimaller” ile bozmuştu.

“İhtimaller” ile başlayan bu geri dönüş yerini daha ritmik, pop ve synth ögeleri de içeren bir şarkı olan “Kimileri”ne bıraktı. Candemir, kendisinden duymaya alışık olduğumuz rock sound’una yakın yeni şarkısı Yine’yi dinleyicisiyle buluşturdu.

Söz ve müziği Koray Candemir'e ait olan Yine'nin Berk Dalyanoğlu imzası taşıyan video klibine, Cansu Bolkan Coşkun'un çizgi dünyası eşlik etti.

25 yıllık kariyerinde ikisi solo olmak üzere toplam dokuz stüdyo albümüne imza atan Koray Candemir;  yeni albümünü 2022’de dinleyiciyle buluşturmayı hedefliyor.

"ROCK'NROLL'U HİÇ BIRAKMADIM"

MedyaTava'ya konuşan Koray Candemir;  "Annem senin göbeğin dışarı bağlı derdi. Rocknroll hayatı hiç bırakmadım ancak pandemi hayatımızı çok değiştirdi. Sürekli aklımızın bir köşesinde hastalık korkusu var. Eskiden böyle dertlerimiz yoktu. Müzik 00.00’da bitmezdi. Neden 02.00 değil mesela bunu da hiç anlamış değilim.

İşte o röportajın tamamı:

 "MÜKEMMELİYETÇİ BİR TARAFIM VAR"

Mükemmeliyetçi bir tarafım var. Albümün bu kadar gecikmesinin sebebi bu... Kaotik bir dönemdeyiz. Artık cd, kaset elle tutulur bir şey yok. Klasik albüm konsepti yıprandı. Bir standart yok, diye konuştu.

"İNSANLARIN HER ZAMAN SOSYAL TEMASA İHTİYACI VAR"

 İnsanların her zaman sosyal teması ihtiyacı var. Bence bu değişmeyecek. Bende sahneye çıkmak için yanıp tutuşuyorum, dedi. 

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı: Kaplıca müjdesi! Yapay zekadan EURO 2024 Türkiye tahmini Yeniden Refah Partisi'nde toplu istifa şoku! Yayıncı Füsun Ant hayatını kaybett FLAŞ! Mesai saatleri ve vergilere yeni düzenleme Beşiktaş, Denis Dragus transferinde ısrarcı