Kobani Davası'nda kararlar belli oldu. Tutuklu kaldıkları süre göz önüne alındı. Gültan Kışanak Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve Ayşe Yağcı tahliye edildi

7.5 yıldır Cezaevi’nde tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak Kobani Davası'nın karar duruşması sonrası tahliye edildi. Tahliye kararı verilen diğer üç isimden biri olan Sabahat Tuncel de tahliye edilen isimler arasında.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Kocaeli 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak 7,5 yıl sonra tahliye edildi.

Kobani Davası’nda Kışanak hakkında “Devletin birliği ve bütünlüğünü bozmak" iddiası yönünden beraat kararı verildi. "Örgüt üyeliği" iddiası gerekçesiyle 8 yıl ceza verildi. Ceza yarı oranında arttırılarak 12 yıla çıkarılarak tahliye kararı verildi.

Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata hakkında  ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 12 yıl hapis cezası verilerek, tutuklulukta geçirdiği süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.

 Cezaevi önünde açıklama yapan Kışanak, "Bizim aslında tahliyeye değil, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız var" dedi.

7,5 yıldır cezaevinde olan HDP ve DBP'nin eski eş genel başkanlarından  Tuncel ve eski milletvekili Ata Sincan Cezaevi’nden tahliye edildi.

HDP'nin eski PM üyesi Ayşe Yağcı da tahliye edilen isimler arasında. 

NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda "Kobani" veya "6-8 Ekim olayları" olarak bilinen, 2014 yılında yaşanan protesto ve şiddet olaylarıyla ilgili 18'i tutuklu olmak üzere toplam 108 kişinin yargılandığı davada mahkeme, eski HDP'nin eş genel başkanlarına ağır hapis cezaları verdi.

Eski HDP'nin eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş çeşitli suçlardan 42 yıl; Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

İki siyasetçi için de tutukluluğunun devamına karar verildi.

4 kişi hakkında da tahliye kararı alındı. 

Gamze Özçelik'in geçmişine yapılan yoruma tepki Bu burçların başına talih kuşu konacak İşte ayaklarına taş değmeyecek burçlar Kurban etini sakın böyle tüketmeyin CHP ile MHP arasında tansiyon yükseliyor Saat 11.00 - 16.00 arasında dışarıya adım atmayın!