Klondike dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde gerçekleştirdi

Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini, Mehmet Bahadır Er’in ortak yapımcılığını üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı ‘Klondike’ filmi ilk gösterimini dünya sinemasının en önemli festivallerinden Sundance Film Festivali’nin “Uluslararası Yarışması”nda yaptı. Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadının hikayesine odaklanan film, sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014’de Ukrayna’da düşürülmesi olayını da beyaz perdeye taşıyor.  

Maryna Er Gorbach’ın yönetmenliğini, Mehmet Bahadır Er’in ortak yapımcılığını üstlendiği Ukrayna-Türkiye ortak yapımı ‘Klondike’ filmi ilk gösterimini dünya sinemasının en önemli festivallerinden Sundance Film Festivali’nin “Uluslararası Yarışması”nda yaptı.

Bu yıl 20-30 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Sundance Film Festivali'nde “Klondike” filminin online galası gerçekleşti. Uluslararası ana yarışmasına yalnızca 10 filmin kabul edildiği Sundance Film Festivali’ne Ukrayna/Kyiv'deki bir sinema salonundan eş zamanlı olarak katılan film ekibi, gösterim sonrası Amerikalı sinemaseverlerle soru cevap bölümüne de katıldı.


 
Sinema Eleştirmenlerinden “Klondike”’ye Övgü!

Ukrayna Devlet Film Ajansı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TRT 12 Punto ortak yapımı “Klondike”, Sundance Film Festivali'nde gerçekleştirdiği dünya prömiyeri sonrası yabancı basın ve sinema eleştirmenlerinden büyük övgü aldı.

Ukrayna – Rusya sınırında yaşayan, köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyi reddeden hamile bir kadının hikayesine odaklanan film, sivil bir yolcu uçağının 17 Temmuz 2014’de Ukrayna’da düşürülmesi olayını da beyaz perdeye taşıyor.  


 

Avrupa Prömiyeri 72. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleşecek!

Çekimlerinin Ukrayna’da Ukraynalı, Türk, Çek, Boşnak ve Gürcü ekipler tarafından gerçekleştirilen film Avrupa prömiyerini ise ekibin katılımıyla 10-20 Şubat'ta gerçekleşecek olan 72. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin “Panorama Bölümü”nde yapacak.

Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor İBB Meclisi onayladı; yeni metro hattı geliyor Toprağın altından fışkırdı kilosu 7 TL