Kılıçdaroğlu'ndan Taraf ve Mehmet Baransu yorumu

CHP Genel Başkanı, hakkında suç duyurusu bulunulan gazete için ne yorum yaptı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Mehmet Gölhan'ın, Kocatepe Camisindeki cenaze töreninin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Taraf gazetesi ile gazeteci Mehmet Baransu hakkında Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ve MİT Müsteşarlığının suç duyurusunda bulunduklarının hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



"Gazetelerin ve gazetecilerin özgürlüğünü sınırlarsanız halkın haber alma hakkını sınırlamış olursunuz. Taraf önemli bir gazete, yayın yapıyor. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz. Ama gazetecilerin özgürce yayın yapmaları demokrasinin temel koşullarından birisidir. Buna herkesin özen görmesi lazım. Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin, halk tarafından öğrenilmesini önlemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyorum."



Kemal Kılıçdaroğlu, "yeni demokratikleşme paketiyle terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a siyaset yolunun açılacağı" yönündeki iddialarla ilgili soruları ise paketi incelemediği için yanıtlayamayacağını belirtti. 


CHP'yi yasa boğan ölüm Ünlü sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun