Kılıçdaroğlu olası erken seçim tarihini açıkladı: Seçim büyük ihtimalle mayıs ayı içinde olabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtladı. Olası erken seçim tarihini açıkladı. Kılıçdaroğlu ayrıca "Bu akşam bir tweet atacağım" diyerek herkesi saat 21.00'i beklemeye çağırdı.

Canlı yayında açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu'nun sorulara verdiği yanıtların bir bölümü şöyle:

Yoğun bir gündü. Ev sahipliği yapmak kolay değil. Belli temel konuları görüşmek, bir metni hazırlamak, metnin 6 lider tarafından görülmesini sağlamak sonra hep beraber imzalamak, kamuoyu ile paylaşmak ve bir sonraki toplantı ile ilgili kararlar almak güzel bir şey. Bize yorulmak yasak.

Bizi bir araya getiren aslında bizim kendi özel taleplerimiz değil. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve bu durumdan rahatsız olan 6 lider bir araya geldik. Türkiye bu kadar ağır bir yükü çekemez. Hangi alana bakarsanız sorunsuz hiçbir alan yok. Sokaktaki vatandaş artık nasıl geçineceğini düşünüyor. Ahlaki değerlerimizde müthiş bir bozulma var. Boşanmalar gırla artıyor. İnsanlar perişan. Üreten insan karşılığını alamıyor. Faiz girdabında mahvolan esnafımızı, çiftçimizi düşünün. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman halkta büyük bir yoksulluğu ve bu yoksulluğun giderek derinleştiğini görüyoruz. Yukarıda ise 3,4,5 yerden aylık alanlar, köşeyi dönenler, oligarklar, uyuşturucu baronları var. Orta sınıf artık giderek yok olmaya başladı. Bizim bunu çözmemiz lazım. Çözmenin yolu bir araya gelmek, oturup konuşmak. Biz artık öyle bir noktaya geldik ki devlette ciddi bir çürüme var. Bakanlar eski bakan değil, Meclis meclis değil. İradesi ipotek altına alınan bir Meclis var. Yıllardır soru önergelerine verilmeyen cevaplar var. Bu ne demektir? Milletin seçtiği vekili dikkate almıyorum diyor. Yargıda felaket bir tablo var. 'AYM kararını uygulamam' diyor en alttaki adam. Suç işliyor. 6 liderin yüklendiği sorumluluk sıradan değildir. Bizim siyaset tarihimizde bir ilktir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak, herkes kendi görevini yapacak. Biz büyük bir fedakarlıkla bir aradayız.

CHP'de düşünce özgürlüğü var. Elbette ki düşüncelere saygılıyız. Geçmişte hep şu söylenirdi 'CHP'de her kafadan bir ses çıkıyor' diye. Bu artık bitti. Her birimiz oturuyoruz, konuşuyoruz, daha sık toplantılar yapıyoruz. Mutlaka parti meclisi toplantılarını, milletvekili toplantılarını, belediye başkanları toplantılarını belli aralıklarla yapıyoruz. Meclis tatile girdi biz tatile girmedik. Türkiye bu haldeyken bizim tatil yapacak halimiz yok, her birimiz çalıştık.

6'lı masa toplantılarını daha sık yapma yönünde dün akşam karar aldık. Daha sık yapacağız. Gerekirse 15 günde, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini DEVA Partisi yapacak. Çünkü seçime de az kaldı. 

"İKİ ÖNEMLİ KARAR ALDIK"
Dün aldığımız kararlar var. Seçime de az kaldı. Topluma vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var. Bu çalışmaların topluma aktarılması lazım. Dün iki önemli karar aldık. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritası ve ülkemizin temel politik alanları. Örneğin, tarım, eğitim, bilim teknik... Bu konuda da çalışmalar yapılıyor. Bu biraz daha uzun vadeli bir çalışma olacak. 

Seçim büyük ihtimalle mayıs ayı içinde olabilir, bizim için fark etmez.

Allah nasip eder de iktidar olduğumuzda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir evde yoksulluk emaresi dahi olmayacak. Yok elektriği kesildi, yok doğal gazı kesildi... Bu ortaçağ anlayışını bitireceğiz. 

Öyle bir düzen getireceğiz ki, kime isterse oy versin yatağa aç girmesin.

Bütün suçları bizim sırtımıza yüklüyorlar. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. Seçimlerden önce "Sakın ha CHP'ye oy vermeyin, yardımlar kesilecek" diye propagandasını yaptılar. Tam tersine yardımlar arttı ve daha insani koşullarda yapıldı. 

Allah aşkına sen şu sarayından inip Ümraniye'nin biraz varoşlarına git bakalım, Üsküdar'ın, Sultanbeyli'nin varoşlarına git bakalım. İnsanlar ekmek bulamıyor ya. Bakıyor sarayda enflasyon yok ki. İstersem tek haneye indiririm diyor. E indir! 

Bunlar halktan tamamen kopmuş vaziyetteler. Çık da pazarda alışveriş yap. Kardeşim oraya 3-4 kişiyi gönder bir alışveriş yapsınlar. 

ALTILI MASA TOPLANTISI
Şunu eleştirdik kendi aramızda. Niye televizyonlar günün 24 saati "Cumhurbaşkanı adayı kim olacak" diyor. Biz şimdi adayı belirledik, ne yapacak cumhurbaşkanı adayı? İşi tersinden almak istiyorlar. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken... 

BU AKŞAM BİR TWEET ATACAĞIM, 21,00'DE BULUŞALIM

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında akşam twitter üzerinden video paylaşarak ciddi bir açıklamaya yapacağını ve bunu herkesin izlemesini istediğini söyledi. İşte o açıklama: "Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı tüm vatandaşlarımın dinlemesini dilerim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Lütfederlerse dinlesinler."

Kılıçdaroğlu yayından sonra Twitter hesabından akşam yapacağı açıklamanın duyurusunu yaparak şu ifadelere yer verdi: "Bu akşam saat 21.00’de burada buluşalım. Önereceğim, hepimiz için bir samimiyet turnusolu olacak. Saray için de CHP için de… CHP bu sınavın üstesinden de hakkıyla gelecektir!"

CHP'yi yasa boğan ölüm Otobüs kazası katliamı: 25 ölü İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun Kibariye'den bomba ihanet itirafı: Her erkek yapar