Kılıçdaroğlu HDP ile hangi konularda anlaştı? tv100.com yazarı Murat Kelkitlioğlu İYİ Parti lideri Akşener'e sordu: Hiç mi merak etmiyorsunuz Meral Hanım?

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile bir görüşme yaptı. Görüşme sonrasında taraflar kısa bir basın açıklaması yaptı. Görüşme ile ilgili izlenimlerini kaleme alan tv100.com yazarı Murat Kelkitlioğlu görüşmede hangi konuların konuşulduğunu sordu. HDP'nin 14 Mayıs seçimleri sonrası ne isteyeceğini soran Kelkitlioğlu bir soru da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sordu: Hiç mi merak etmiyorsunuz Meral Hanım?

Kaynak: tv100.com

Tamam, “Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” motivasyonuyla hareket ediyorsunuz. O nedenle yedi benzemez birlikte yola devam ediyorsunuz. Kamuoyunun bütün netliğiyle takip ettiği büyük krizleri bu motivasyonla dolaba kaldırdınız… 

Bu motivasyondan hareketle Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gitti HDP ile görüştü. Kameraların karşısına HDP’li yetkililerle çıktı ve 20 dakika açıklamalarda bulundu… 

Peki Kemal Bey HDP ile ne konuştu? Hangi konularda anlaşıldı ki, HDP seçimlerde aday çıkarmama ve Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı? 

Hiç mi merak etmiyorsunuz Meral Hanım?

Kemal Bey, HDP’nin 11 maddelik tutum belgesinde yer alan “Özerlik” talebine “Evet” dedi mi?

Terör örgütü PKK’ya destek verdikleri için görevlerinden alınan belediye başkanlarının yerine atanan kayyımları feshederek, başkanların tekrar görevlerine iade edilmesine onay verdi mi?

Terör örgütüne yönelik operasyonlar dursun talebine nasıl yaklaştı?

Yerel seçimlerde CHP’ye verdikleri desteği gizlemeden, “Biz gerekeni yaptık, şimdi sıra sizde” diyen HDP, 14 Mayıs seçimleri sonrası için neler istedi veya isteyecek? 

HDP, Millî Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığı’nı isterse ne yapacaksınız? 

“Kemal Bey HDP ile görüşebilir ancak ittifakta kesinlikle yer alamaz, masaya gelemez” diyerek tavrını koyan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım, bu soruların cevabını merak etmiyor mu?

HDP, sizin de adayınız olan Kemal Bey’i destekleyeceğini açıkladı… Yani bal gibi ittifak ortağı oldu… 

Meral Hanım şimdi ne yapacaksınız? 

Yoksa bu konuyu da “Kemal Bey’i istemiyoruz” demenize rağmen, hiçbir gerekçe olmadan geri adım attığınız gibi geçiştirmeyi mi düşünüyorsunuz?

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor Tokat beşik gibi sallanıyor: Yine şiddetli deprem Klozete peçete sermenin zararı ortaya çıktı