Kendi kitabını yerden yere vurdu

Eduardo Galeano, efsane kitabı ‘Latin Amerika’nın Kesik Damarları’nı çöpe attı!

Türkiye’de de hatırı sayılır bir okur kitlesi bulunan Uruguaylı yazar Eduardo Galeano, efsane kitabı ‘Latin Amerika’nın Kesik Damarları’nı çöpe attı!



73 yaşındaki Galeano, anti-kapitalist, anti-emperyalist ve anti-Amerikan literatürün önemli yapıtlarından sayılan kitabı için, “O zamanlar meseleyi ele alacak vasıfta değildim. Üstelik kötü yazılmış bir kitap” dedi.



Diken.com.tr'de yer alan habere göre The New York Times’ta yer alan habere göre yazar, bu ifadeleri geçen ay Brezilya’da katıldığı bir kitap fuarında sarf etti. Üstelik de kitabın yayımlanmasının 43′üncü yıldönümünde.



“Biz demiştik”



Yazarın sözleri Latin Amerika’nı entelektüel çevrelerinden bir tartışmayı da tetikledi. Sağcılar, “Biz demiştik” havasında. Solcular ise savunmada.



Galeano şunları söylemiş: “‘Kesik Damarlar’ politik ekonomi üzerine bir kitaptı. Gelgelelim ne gerekli eğitimim ne de hazırlığım vardı. Kitabı yeniden okuyabileceğimi sanmıyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse geleneksel solun bu kitabı fena halde sıkıcı.”



Şu sözler de Galeano’nun: “Gerçek epey değişti. Ben de epey değiştim. Gerçek sanıldığından çok daha karmaşık, çünkü insan doğası çeşitilik arz ediyor. Benim yakın durduğum bazı siyasi kesimler , o çeşitlliği sapkınlık olarak görürdü. Maalesef bazıları hala öyle. Çeşitliliği tehdit olarak görüyorlar. Maalesef, hiç de öyle değil.”



Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin? Meğer bu yüzden evlere geliyormuş