Kas kaybını önlüyor, vücuttaki yağları paramparça yapıyor! Her sabah aç karna bir bardak yoğurt suyu içerseniz…

Yoğurt, özellikle Türk mutfağında çok önemli bir yere sahip. Neredeyse her yemeğe yakışan yoğurt, aynı zamanda sağlığımız için de epey faydalı bir besin. Yoğurt, probiyotik içerikli olmasının etkisiyle bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olan bir besindir. Az kalorili olması nedeniyle de diyetlerin vazgeçilmezi olan yoğurdun suyu da en az kendisi kadar faydalı.

Yoğurt suyu az kalorili olması nedeniyle diyet yapanların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği bir gıdadır. 100 ml yoğurt suyu tükettiğinizde sadece 20 kalori alırsınız.

Aç karnına içilen yoğurt suyu sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir.

Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır. Mutlu bağırsakların sırrı prebiyotik kaynağı yoğurt suyu, hazımsızlık sorunu yaşayanları da mutlu edebilir. Aç karna içilen yoğurt suyu yemek borusundan bağırsaklara kadar temizler. İshal ve kabızlığın önüne geçer.

YOĞURT SUYUNUN AZ BİLİNEN FAYDALARI

Yoğurt suyu faydaları konulu bu yazımızı okuyanlar artık yoğurt üzerinde oluşan suyu dökmeyecek ve pek çok amaçla kullanacak. Yoğurt neredeyse her öğünde bir şekilde sofranızda konuk olan bir besindir. Sağlığa olan faydaları öyle çoktur ki; her yaştan insanın iyileşmesi ve güçlü kalması için tüketilmelidir. Kalsiyum ve mineral kaynaklarından biri olan yoğurt saklama kabında beklediği süre içinde yapısı gereği sulanmaya başlayacaktır. Kimi insanlar bu suyu dökerek tüketmeyi tercih etseler de yoğurdun suyunun da tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çünkü yoğurtta bulunan besin değeri ve vitaminler suyunda da olacaktır.

Bağırsak sağlığını korumak için probiyotik besinlerin tüketilmesi gereklidir. Sağlıklı ve mutlu bağırsaklar için probiyotik besinler listesine yoğurt da eklenir. Yoğurt tüketileceği zamanlarda tabaklara yoğurdun suyunu da eklemenizi öneririz. Yoğurt suyunun etkisi nedir? diye soracak olursanız sizleri yazımızla baş başa bırakıyoruz. Bu sayfayı okumayı bitirdiğinizde yoğurt suyunu kullanmak için birçok nedeniniz olacak!

  • Yoğurt suyu kalori miktarı çok düşük olması nedeniyle diyet yapanların tercih etmesi gereken bir besindir. 100 ml yoğurt suyu tükettiğinizde sadece 20 kalori alırsınız.
  • Yağ yakımını hızlandırmak için bolca tüketebilirsiniz.
  • Yoğurt suyu besin değeri oldukça yüksektir. Kalsiyum kaynağıdır. Bu yönü ile kas ve kemik gelişiminin destekçisi olacaktır. Büyüme çağındaki çocukların daha güçlü kemik yapısına sahip olmasını sağlar. Kemik hücrelerinin daha çabuk yenilenmesinde etkili olduğu için kas yırtılması, kemik incinmesi ve kırılması gibi durumlarda ilaç niteliğinde olacaktır.
  • Vücudun belirli bir düzeyde sıvı alması gereklidir. Yoğurt suyu sıvı ihtiyacınızı karşılayacak en doğal ve sağlıklı sıvıdır.
  • Güçlü bir antioksidan olması yönüyle her derde deva olmak için tüketilmelidir. Vücuttaki ödemi atmak için içilebildiği gibi enfeksiyon günlerinde de mikropları yok etmek için tercih edilmelidir.
  • Bağırsak problemleri ile başınız dertte ise; hazımsızlığı gidermek için yoğurt suyu içebilirsiniz. Mideyi rahatlatıp bağırsakları mutlu edecektir.
  • Sahip olduğu vitaminler sayesinde cilt ve saç sağlığını korumaktadır. Saçlarınızın ihtiyacı olan nem dengesini sağlar.
  • Eğer böbrek taşı şikayeti ile stres içindeyseniz, yoğurt suyunun antioksidan etkisi ile böbrek taşını düşürmek daha kolay olacaktır.
  • Hareketli geçen günlerin ve antrenmanların ardından kas ağrılarını geçirmek için tüketilebilir. Ağrı kesici özelliği vardır.

  • A, D, E ve K vitaminleri yönünden zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle de kış hastalıklarına karşı önlem olmaktadır.
  • Yoğurt suyu tiroid hastalarına da şifa olmaktadır. Tiroid bezinin aktif çalışmasını sağlar.
  • Yoğurt suyu içen diyabet hastalarının şeker dengesi kontrol altına alınır.
  • İdrar yolu enfeksiyonunu evde doğal yöntemlerle iyileştirmek için birkaç gün yoğurt suyu tüketilmesi tavsiye edilir. Mikrop kırıcı özelliği ile enfeksiyonu vücuttan atar.
  • Tıpkı yoğurt gibi ağız içinde oluşan yaraların iyileştirilmesinde etkilidir. Her öğünde ölçülü şekilde yoğurt suyu tüketerek ağız sağlığını koruyabilirsiniz.
  • Son yılların korkulu rüyası kanser hastalığına karşı önlem almak için yoğurt tüketmeniz tavsiye edilir. Yoğurt tüketimi kadar yoğurt suyu da etkili olacaktır. Vücuda zararlı maddelerin girişini engeller ve kanserli hücrelere karşı duvar oluşturur.
  • Bebeklerde ve çocuklarda yoğurt suyu tüketimi daha sağlıklı diş yapısının oluşmasını sağlar. Kalsiyum ağırlıklı besinler diş çürüklerinin de önüne geçer.

YOĞURT SUYU NEYE İYİ GELİR?

Her derde deva olacak yoğurt suyunun bilinmeyen birkaç özelliği daha bulunuyor. Aklınızdaki soruları yanıtlayalım o halde!

YOĞURT SUYU TÜY DÖKER Mİ?

Pek çok kadının başı istenmeyen tüyler ile dertte. Yoğurt suyunu istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye sürerseniz bir süre sonra kıl kökleri incelecek ve tüylerde azalma olacaktır. Tabi her kadın için aynı sonucu veremeyebilir. Kıl köklerinin kalınlığı bu sonucu etkilemektedir.

YOĞURT SUYU ZAYIFLATIR MI?

Zayıflamak ve daha sağlıklı kalmak için bağırsaklara iyi gelen besinlerin tüketilmesi gereklidir. Yoğurt suyu da bağırsakların daha aktif çalışmasını, yağların daha hızlı yakılmasını ve ödemlerin atılmasını kolaylaştırır. Eğer diyet beslenmenize yoğurt suyunu eklerseniz zayıflama süreciniz daha kolay bir hal alacaktır.

YOĞURT SUYU SAFRA TAŞINI ERİTİR Mİ?

  • Safra kesesinde oluşan taşların iyileştirilmesi için en etkili yöntem tıbbi müdahale olacaktır. Fakat yeni oluşmaya başlayan safra taşının dökülmesi ve büyümemesi için evde sağlıklı beslenerek önlem alabilirsiniz.
  • Bakteri düşmanı olan besinlerin tüketimi taşın erimesine yardım edecektir.
  • Yoğurt suyu da bu yardımcı besinlerden biridir. Düzenli olarak yoğurt suyu tüketimi ile böbrek ve safra taşına karşı önlem alınabilir.
Beşiktaş, Yusuf Yazıcı için nabız yokluyor İsmail Kartal'ı, Dusan Tadic sıkıntısı sardı Sigara fiyatlarına 10 TL zam: Tarih verildi Shane Larkin için Fenerbahçe Beko iddiası Nisan ayında uğurlu günleriniz belli oldu Kupada yarı final maçlarının fikstürü belli oldu