Kadınlar dikkat ücretsiz HPV aşı uygulaması başladı. Mansur Yavaş duyurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz HPV aşısı uygulaması başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, bir ilke imza attı. Rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla, 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlara HPV aşı uygulaması başlattı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mart ayında yaptığı proje tanıtım toplantısında kız çocuklarına ve kadınlara ücretsiz HPV aşısı desteği vereceklerini belirtmişti.

Bugün de uygulamanın haziran ayında başlayacağını duyurdu.

Sosyal medyasından açıklama yapan Mansur Yavaş, "İnsanı önceleyen belediyecilik anlayışımızla kız çocukları ve kadınlar için ücretsiz HPV aşısı uygulamamızı başlatıyoruz. Haziran ayında başlayacak olan aşı uygulamamızdan yararlanmak için belediyemizden sosyal yardım almak ve 9-30 yaş aralığında olmak yeterli" ifadelerini kullandı.

HPV AŞI UYGULAMASINA BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

HPV AŞISI NEDİR?

HPV aşısının birincil amacı virüsü kontrol altına almaktır. HPV rahim ağzı kanserlerinin neredeyse % 99’undan sorumludur. HPV’ye yönelik geliştirilen koruyucu (proflaktik) aşılar ile birincil korunma sağlanmaktadır. Özellikle HPV bulaşması olmadan korumaya başlayarak rahim ağzı ve diğer HPV’ye bağlı kanserler ve öncü lezyonların oranını azaltma hedeflenmiştir. Bu amaçla üç aşı tipi geliştirilmiştir (Gardasil, Gardasil-9 ve Cervarix aşıları).  Gardasil dört (HPV tip 6, 11, 16, 18), Gardasil 9 dokuz (6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, ve 58 ), Cervarix iki HPV alt tipine (16, 18) karşı geliştirilmiş aşılardır.

Dries Mertens kariyerine Amerika'da devam edecek Dolar kuru 25 TL'ye düşecek ünlü ekonomist duyurdu Çocuğu kanlar içindeyken TikTok yayını açtı Haritayı gösterdi İstanbul'da yaşayanları uyardı Adıyaman'da polis memuru dehşet saçtı Korkutan anlar. Boğa seyircilerin arasına daldı!