Jandarma Uzman Erbaş alımı 2022: Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru şartları neler? 2022 Jandarma Uzman Erbaş alımı başvurusu ne zaman?

2022 Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere, Sözleşmeli Jandarma Uzman Erbaş alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre yapılacak başvurular için ise başvuru kılavuzu da adaylar ile paylaşıldı. 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacak olan Jandarma Genel Komutanlığı, detayları açıkladı. Uzman Erbaş olarak görev almak isteyen binlerce kişi ise Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki, Uzman Erbaş alımı başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı, 2022 yılında 5 bin sözleşmeli Uzman Erbaş alımı yapacağını açıkladı. Jandarma Uzman Erbaş alımına başvuru yapmak isteyen binlerce kişi, başvuru şartlarını da merak etti. Peki, sözleşmeli jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları neler? Jandarma Uzman Erbaş alımı ne zaman?

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuruları 1 Ekim tarihinde başlıyor ve 10 Ekim tarihinde sona eriyor. 3.901’i jandarma, 804’ü lojistik alt branşlı (mesleki nitelikli), 250'si muhabere, 12’si at bakıcısı, 23’ü bot serdümeni ve 10’u havacılık branşlarında olmak üzere toplam 5.000 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edilmesi bekleniyor.

Başvurular, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresinde ‘‘Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları’’ kısmından 01 - 10 Ekim 2021 (saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında başvuru formunun doldurulmasıyla yapılacak.

2022 Jandarma Uzman Erbaş alımı başvuru kılavuzu için TIKLAYIN!

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Başvuru yapacak adaylarda mezuniyet şartı ile ilgili olarak; Jandarma branşından başvuru yapacak adaylarda en az ortaöğretim (lise) mezuniyeti şartı aranmakta olup, jandarma branşına tüm lise, ön lisans ve lisans bölümlerinin tamamı başvuru yapabileceklerdir. Diğer branşlar için Tablo-7’de belirtilen eğitim seviyesinden mezun olma şartı ile belirlenen bölümler ve belirtilen nitelikler aranacaktır. İlköğretim (ortaokul) mezunu olarak mesleki nitelikli (lojistik branşlı) branşlara başvuru yapacak adaylardan ise Tablo-7’ de belirtilen niteliklere ve istenilen belgelere sahip olma şartı aranacaktır.

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının ilk günü (01 Ocak 2021) itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 2002 (dahil) - 01 Ocak 1994 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]

ç. Askerlik hizmetini yapma şartı aranmamaktadır. Ancak, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen Tablo-3’deki nitelik belgesinden 80 (seksen) puan ve üzeri not almış olmak,

d. Askerlik hizmetini yapmakta iken ‘Askerliğe elverişli değildir’ raporu alarak terhis edilmemiş olmak,

e. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin son günü (10 Ekim 2021) itibariyle, terhisinin üzerinden beş yıldan fazla süre geçmemiş olmak (10 Ekim 2016 tarihi ve sonrasında terhis olmak.),

f. Müracaat edecek adayların hem yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş, hem de terhisinin üzerinden beş (5) yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekmektedir.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'ne veda etti Tyler Dorsey, Fenerbahçe Beko kariyerini noktaladı Okan Buruk, Tete'nin ayrılmasına izin verdi Beşiktaş'ta, Ante Rebic sorunu giderek büyüyor Tokat beşik gibi sallanıyor: Yine şiddetli deprem Klozete peçete sermenin zararı ortaya çıktı