İntihar eden tıp öğrencisi Enes Kara'nın ölümüyle ilgili yeni gelişme. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, videoya yasak getirdi

Elazığ'da kaldığı cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara'nın haberlerine yayın yasağı gelmişti. Yayın yasağı başvurusunu Enes'in babası aldırmıştı. Bir yasak da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlığın Enes Kara'nın intihardan önce çektiği videonun yayından kaldırılması talebi mahkemece kabul edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Elazığ’da intihar eden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharından önce çektiği videonun sosyal medya ve internet sitelerinde paylaşılması üzerine, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla Bakanlığımızca yasal girişimde bulunulmuştur.

Yasal mevzuat uyarınca çocukların ruh sağlığını bozabilecek, şiddete ve intihara yönlendirebilecek, intiharı özendirebilecek söz konusu videoyu içeren paylaşımların yayından kaldırılması ve erişimin engellenmesi Ankara 8. Sulh Ceza Hâkimliğinden talep edilmiştir. Talebimiz mahkeme tarafından kabul edilmiştir.

Bu gibi içeriklerin her yaştan çocuğun erişimine açık mecralarda paylaşılması, çocukların sağlıklı psikolojik gelişimine zarar vermektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, çocuklarımızı her türlü tehlikeli içerikten koruma görev ve sorumluluğumuzu hassasiyetle yerine getirmekte kararlıyız. Tüm kamuoyunu da bu noktada hassas davranmaya davet ediyoruz.

Zenginliği tatmadan ölmeyecekler! Bir maden suyu skandalı daha: Dışkı tespit edildi Mayıs ayında yüzleriniz gülecek! Dolar 25 TL'ye düşecek! Tarih verildi Meğer bu yüzden evlere geliyormuş Farklı maymunu 8 saniye içinde bulabilir misin?